неділю, 16 вересня 2012 р.

Всенародний День батька у Комсомольську


15 вересня 2012 р., напередодні Всенародного Дня батька, який в Україні відзначають щорічно у третю неділю вересня, у Комсомольську відбулася вулична акція «З Днем батька!». Розпочалася вона у сквері біля пам'ятника Т.Г.Шевченку, що не є випадково, адже цього видатного українського поета, письменника, філософа справедливо називають духовним батьком українського народу. Потім акція перемістилася просто на вулиці міста. Молоді дівчата й хлопці вітали чоловіків, що є батьками, з наступаючим святом, дарували їм повітряні кульки з надписом «З Днем Батька!», святкові листівки із закликом проявляти доброту та наліпки «Я - тато!». Вітання отримували також і юнаки, які в майбутньому стануть батьками.

Акція пройшла з інціативи ГО «Центр «РОДІС» за підтримки виконкому Комсомольської міської ради, інтернет-провайдера «ТРК «ГОК» та Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна». Організатори святкового заходу мали на меті подальшу популяризацію в міській громаді Всенародного Дня батька, привернення уваги городян до важливості ролі чоловіка в сім’ї та сімейних цінностей в суспільстві.



Всенародний День батька був започаткований в Україні в 2009 році з ініціативи МГО «Міжнародний Центр Батьківства» та Всеукраїнського громадського комітету з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. Однак і досі ще не всі українці обізнані з цим святом. Воно поки що не входить до переліку офіційних свят (як, наприклад, День сім’ї та День матері) і є громадською ініціативою та благодійною справою, тож відзначається як Всенародне свято.

Комсомольська міська ГО «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС» є одним із співзасновників і членом Всеукраїнського громадського комітету з підтримки сім’ї та відповідального батьківства, тому разом із МГО «Міжнародний Центр Батьківства» цілеспрямовано працює над підтримкою та просуванням ідеї впровадження Дня батька як в Україні в цілому, так і в м. Комсомольську зокрема. Тож не дивно, що Комсомольськ - одне з тих українських міст, які найпершими, з 2009 р., почали відзначати Всенародний День батька:
«У Комсомольську втретє відзначили День батька» http://www.rodis.org.ua/2011/09/blog-post_21.html
«ГО "Центр "РОДІС" презентувала посібник «День батька в місті Комсомольську» http://www.rodis.org.ua/2011/05/11-2011.html
«У Комсомольську триває фотоконкурс "Хороший батько - міцна сім'я» http://www.rodis.org.ua/2011/09/blog-post_9426.html
«Підтримка усвідомленого батьківства в м. Комсомольську» http://www.rodis.org.ua/2011/02/blog-post_3303.html
«На шляху подолання чоловічої кризи» http://www.rodis.org.ua/2011/02/blog-post_28.html

Під час акції «З Днем батька!», що пройшла 15 вересня у Комсомольську, окрім святкових привітань, активісти ГО «Центр «РОДІС» проводили з чоловіками бесіди з профілактики торгівлі людьми. Це пов’язано з тим, що зазвичай основними забезпечувальниками матеріального становища сімей вважаються саме чоловіки, тож багато хто з них часто виїжджає на заробітки до інших регіонів країни та за кордон. Тому вони становлять групу ризику з точки зору потрапляння в тенета сучасних работорговців, що полюють на безкоштовну «робочу силу» для праці на лісоповалах, в рудниках, у підсобних господарствах тощо.

В останні роки у світі набирає оберти трудове рабство. Згідно даних представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, перше місце серед країн, де українці потрапляють до трудового рабства, утримує територія Росії, на другому місці територія Польщі, на третьому – територія самої України. Тож чоловікам, які працюють за наймом поза межами Комсомольська або мають намір виїхати з міста на заробітки, достеменно не завадять спеціальні картки, які вручали під час акції активісти ГО «Центр «РОДІС». Ці картки містять основні правила, яких треба дотримуватися під час працевлаштування, щоб не потрапити в ситуацію трудового рабства.

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в акції «З Днем батька!» активістам з числа учнівської, студентської та робітничої молоді: Олегу Ржавіну, Сергію Попову, Єгору Базавлуку, Ользі Мосіній, Надії Єршовій, Альоні Шуть, Анастасії Макаренко, Софії Макаренко, Катерині Станкевич, Дар’ї Голомьодовій, Анастасії Походій, Лілії Федоренко, Вікторії Пальосі, а також Аліні Кулик.

Також дякуємо телерадіокомпанії "ГОК" за внесок у популяризацію Всенародного дня батька у Комсомольську.


1 коммент.:

РОДІС сказав...

http://weektime.info/komsomolsk/428-papa-mozhet-vse-chto-ugodno.html

Дописати коментар