понеділок, 28 лютого 2011 р.

На шляху подолання чоловічої кризи


З 17 по 19 вересня 2009 р. у Комсомольську пройшла міська громадська акція “День Батька” під патронатом міського голови. Коли ми висували цю ініціативу у себе в громаді, то знали, що без підтримки влади все буде “понарошку”, тому одразу звернулися до мера. Він зрозумів ідею і мету ініціативи і нас підтримав (до речі, був поруч на головних заходах - від початку і до кінця).

Партнерами Дня Батька в Комсомольську виступили МГО «Міжнародний Центр Батьківства», Полтавська міська ДЮО «КРОК», а також місцеві організації та установи: Благодійний фонд «Соціальний захист», ВАТ ЦВІТ «Фобос», міський відділ освіти, всі освітні заклади, ЦСССДМ, міський відділ у справах сім’ї та молоді, міські громадські організації «Ніжність», «Батьківська рада», «Центр освітніх програм», «Фонд підтримки творчих та обдарованих дітей і молоді», «Центр муніципального розвитку», «Дитяча рада», «Парламент дітей», «Молодіжний депутатський клуб».

Ставили за мету спрямувати акцію на відродження здорових засад батьківства, пропагування сімейних цінностей у міській громаді та поширення моделі хорошого батька, а також на підтримку просування Всеукраїнської Громадської ініціативи щодо запровадження офіційного Дня Батька в Україні.

Разом з партнерами провели низку тренінгів «Я – батько» для чоловіків та «Я – майбутній батько» для юнаків, міський круглий стіл «Роль чоловіка в сім’ї та громаді» у виконкомі, а також міське свято «День Батька» в ПКіТ, під час якого відбулося публічне вшанування чоловіків, що свідомо й відповідально виконують свою батьківську місію. Партнери-діти допомогли провести вуличні акції «З Днем Батька!».

Наша акція пройшла у рамках Всеукраїнської Громадської ініціативи «День Батька» та Полтавської обласної громадської кампанії «Усвідомлене батьківство».

Самим не вірилося, що зможемо все це провести за умови дуже короткого часу на підготовку… Навіть не зважаючи на креативність і витривалість наших волонтерських ресурсів. Все ж таки багато важить підтримка влади, що тут скажеш.

1 коммент.:

РОДІС сказав...

Тут http://www.tvereza.info/sobriety/projects/i.html
можна приєднатися до Всеукраїнського проекту «Я за тверезість!»

Дописати коментар