середу, 21 вересня 2011 р.

У Комсомольську втретє відзначили День батька

Важливість і значення дару батьківства в сім’ї та суспільстві важко переоцінити. Першою ідеєю, яка стоїть за словом «батько», є ідея народження і виховання, і вона не применшується лише до фізичного виміру, а стосується й культурної та духовної сфери людського життя. Виходячи саме з такого розуміння батьківства стає зрозумілим, чому День батька відзначається більше, ніж у 70-ти країнах світу.
В Україні День батька наразі ще не входить до переліку офіційних свят як, наприклад, День сім’ї та День матері. Він поки що є виключно громадською ініціативою та благодійною справою і відзначається як Всенародне свято. Комсомольська міська громадська організація «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС», яка входить до складу Всеукраїнського комітету підтримки сім’ї та батьківства в Україні, вже третій рік поспіль на місцевому рівні просуває громадську ініціативу щодо відзначення Дня батька. Тож цьогоріч місто Комсомольськ відзначило це свято вже втретє.

16 вересня у Комсомольську відбулась вулична акція «З Днем Батька!», в ході якої активісти ГО «Центр «РОДІС» вітали городян зі святом листівками-флаєрами, а чоловікам при цьому дарували ще й наліпки зі словами «Я – ТАТО!». Після вуличної акції активісти розпочали підготовку до проведення міського святкового заходу в міському палаці культури і творчості.


Увечері того ж дня в Комсомольському міському ПКіТ пройшло міське свято «День Батька»-2011. Його організатором виступила Комсомольська міська ГО «Центр «РОДІС» за підтримки міської влади та генерального спонсору Благодійного Фонду Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.
Партнерами святкових заходів у Комсомольську стали міський відділ освіти та його методичний кабінет, усі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади міста, міські професійні навчальні заклади, міський відділ у справах сім'ї та молоді, центральна публічна бібліотека, ЦСССДМ, міська благодійна організація «БФ «Подаруй надію», Інтернет-магазин дитячого одягу «Open-style», Інтернет-провайдер ТРК «ГОК», Полтавська Місіонерська Духовна Семінарія УПЦ, міські громадські організації «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність» та «Батьківська рада», представники місцевих ЗМІ.


Головною метою проекту "День Батька в Комсомольську"-2011 стало подальше пропагування в міській громаді ідей відповідального батьківства як однієї з головних цінностей суспільства, а також публічне вшанування чоловіків, які свідомо ставляться до власної ролі батька та зразково виконують батьківські обов’язки. Цьогоріч таких чоловіків було двадцять троє, їхні кандидатури були подані колективами міських навчальних закладів та громадських організацій м. Комсомольська:

1. Гарлінський Віталій Валентинович, провідний інженер телевізійного обладнання студії «ГОК-ТВ» ТОВ «Телерадіокомпанія «ГОК»
2. Зейкан Віталій Михайлович, електрослюсар Управління «ГОК-Сервис» ВАТ ПГЗК
3. Калениченко Роман Миколайович, машиніст екскаватору Дніпровського рудоуправління ВАТ ПГЗК
4. Кирилович Андрій Петрович, водій гірничо-транспортного цеху ВАТ ПГЗК
5. Кострецов Павло Володимирович, ПП «Кострецова»
6. Кузмінський Олексій В’ячеславович, генеральний директор ЗАП «МАГ»
7. Латинцев Сергій Валерійович, начальник сервісної дільниці ТОВ «Торговий дім «Комтек»
8. Лозовський В’ячеслав Валентинович, в.о. директора ТОВ «Ферробуд»
9. Луценко Павло Олександрович, стрілець спеціалізованого цеху виробництва вибухів ВАТ ПГЗК
10. Микитан Роман Борисович, рятувальник гірничо-рятувального підрозділу МНС України
11. Мосієнко Андрій Іванович, газоелектрозварювальник спеціалізованого виробничого управління ВАТ ПГЗК
12. Мосін Сергій Володимирович, головний інженер залізничного цеху ВАТ ПГЗК
13. Муллаянов Фаніл Фадисович, машиніст тепловозу цеху залізничного транспорту ВАТ ПГЗК
14. Незаможній Олександр Михайлович, інженер-будівельник СП «Відродження»
15. Проненко Олег Іванович, вчитель математики і фізики ЗОШ №4
16. Рашин Ігор Анатолійович, вчитель трудового навчання та креслення НВК ім.. Л.І. Бугаєвської
17. Роман Олександр Анатолійович, вчитель інформатики ЗОШ №1
18. Рубан Владислав Миколайович, помічник машиніста тепловозу цеху залізничного транспорту ВАТ ПГЗК
19. Сехін Микола Євгенович, інженер технічного відділу Управління ВАТ ПГЗК
20. Ткач Сергій Максимович, машиніст екскаватора Дніпровського рудоуправління ВАТ ПГЗК
21. Токар Микола Миколайович, вогнеутримник спеціалізованого управління ВАТ ПГЗК
22. Шматченко Сергій Миколайович, начальник відділу Управління праці та соціального захисту населення м. Комсомольська
23. Шмигло Віктор Андрійович, оператор монтажу студії «ГОК-ТВ» ТОВ «Телерадіокомпанія «ГОК»


Цих справжніх чоловіків, що є зразковими батьками, вітали діти і дружини, старшокласники, представники освітніх закладів і соціальних установ, релігійних та громадських організацій міста. Всі ці чоловіки отримали Подяки від міського голови та дирекції ГО «Центр «РОДІС». Вручав Подяки Володимир Дмитренко, завідувач сектору роботи з дітьми та молоддю ГО «Центр «РОДІС».


В концертній частині святкового заходу «День Батька» взяли участь:
- Віктор Шмигло, поет, композитор і виконавець;
- музична група «PROTECT»;
- чоловічий хор Полтавської Місіонерської Духовної Семінарії УПЦ;
- Ігор Тамарянський, учасник хореографічного ансамблю «Веселка» Комсомольського ПКіТ, який увійшов до 50-ти кращих танцівників за версією Всеукраїнського танцювального проекту «Танцюють всі-4»;
- Сергій Попов, громадський активіст, волонтер і просто небайдужа людина.
Провела свято Наталія Ткаченко, член дирекції ГО «Центр «РОДІС».

В рамках міського свята День батька відбулось підведення підсумків конкурсу дитячого малюнку «Мій тато». Його переможцями стали Дмитрик Порощук, вихованець д/с «Горобинка» (1 місце); Поліна Євсюкова, вихованка д/с «Золота рибка» (2 місце); Кирило Довгаль, вихованець д/с «Сонечко» (3 місце). Вони отримали від БФ Полтавського ГЗК призові грошові сертифікати (на суму 150, 100 і 50 грн.) для придбання іграшок та/або канцтоварів в магазині «Дитячий світ». Також кілька авторів малюнків отримали призи від міського відділу у справах сім’ї та молоді та від благодійної організації «БФ «Подаруй надію».
Під час святкування Дня батька також було підведено підсумків фотоконкурсу «Хороший батько – міцна сім’я». Учасники конкурсу Олена Гребенюк (1 місце), Олег Ржавін (2 місце), Валентин Василенко (3 місце) та Дмитро Омельченко, Оксана Рубльова і родина Колесніченків отримали призи від генерального спонсора свята БФ Полтавського ГЗК (призові грошові сертифікати на суму 300, 200, 100 грн. для придбання іграшок та/або канцтоварів в магазині «Дитячий світ»), а також від міського відділу у справах сім'ї та молоді, благодійної організації «БФ «Подаруй Надію», Інтернет-магазину дитячого одягу «Open-style» та ГО «Центр «РОДІС».


18 вересня святковий захід «День Батька» відбувся також для дітей та дорослих – членів громадської організації «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність». В його проведенні взяли участь представники Комсомольської музичної школи та міської громадської організації «Центр «РОДІС». Святкову атмосферу доповнили солодощі від Благодійного Фонду Полтавського гірничо-збагачувального комбінату - генерального спонсору проекту «День Батька в Комсомольську»-2011.


Щоб стати неповторною особистістю, залишити після себе слід на землі – не обов’язково бути видатним письменником чи музикантом, ученим чи космонавтом. Утвердити себе в суспільстві можна виростивши хорошого сина, хорошу дочку. Тобто - стати хорошим батьком, хоч то є нелегкою справою. Адже творення людини – найвище напруження всіх сил і тут знадобиться і розум, і майстерність, і мистецтво. Але воно того варте. ГО "Центр "РОДІС" висловлює щиру вдячність всім учасникам святкових заходів, партнерам, а також всім своїм активістам за допомогу і підтримку проекту "День Батька в Комсомольську"-2011.

0 коммент.:

Дописати коментар