понеділок, 28 лютого 2011 р.

Підтримка усвідомленого батьківства в м. Комсомольську


В українській сім’ї головою родини здавна був батько. Батькове слово завжди було законом, батько мав у сім’ї безперечний авторитет. Він уособлювався як захисник, годувальник і найперший учитель для своїх дітей. На жаль, реалії сьогодення змінили ці акценти і переважна більшість українських тат час, витрачений на спілкування з дитиною, вважає змарнованим. При цьому демографічні дослідження свідчать, що тривалість життя чоловіка безпосередньо пов’язана із кількістю часу, який він присвячує своїм дітям. Тож варто повернути культ хорошого батька як у міську громаду, так і в кожну сім’ю.



Саме тому ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» не перший рік цілеспрямовано проводить відповідну роботу, і в 2010 році - в рамках проекту «Підтримка усвідомленого батьківства в м. Комсомольську». Його метою є подальша моральна підтримка чоловіків, які присвятили себе своїй сім’ї, пропаганда моделі хорошого батька, утвердження в громаді світогляду, що стосується життєвої сутності чоловіка як батька. Тому що бути батьком – це престижно!

Проект «Підтримка усвідомленого батьківства в Комсомольську» стартував 1 жовтня й триватиме до 2011 року в рамках проекту іншої Комсомольської міської ГО «Центр муніципального розвитку» (виконавчий директор Любов Хіль) «Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

22 жовтня 2010 р. в міському палаці культури і творчості ГО «Центр «РОДІС» провів першу низку заходів проекту «Підтримка усвідомленого батьківства в м. Комсомольську»: акцію «Я – тато!», фотовиставку «Чоловіки Комсомольська проти домашнього насильства» і міське свято «Хороший батько – міцна сім’я», яке вела Наталія Ткаченко, член дирекції ГО «Центр «РОДІС».

Під час урочистостей відбулось публічне вшанування чоловіків, які свідомо ставляться до виконання своєї ролі батька в сім’ї. Цього року Подяки міського голови та ГО «Центр «РОДІС» отримали 19 кращих батьків Комсомольська (в минулому році 17 чоловіків). Подяки вручала Людмила Биндич, заступник міського голови з гуманітарних питань.

В рамках міського свята було підведено підсумки фотоконкурсу серед юнаків та чоловіків «Я проти домашнього насильства». Нагородження провела Тетяна Цигрик, член дирекції ГО “Центр ”РОДІС". Цей фотоконкурс підтримав один з організаторів Загальнонаціональної інформаційної кампанії проти насильства в Україні - проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». Представники цього проекту спеціально приїхали до Комсомольська, оглянули фотовиставку і вручили учасникам свої призи.

Партнерами ГО «Центр «РОДІС» у проведенні цих заходів стали міський відділ освіти, міський методичний кабінет, всі загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади Комсомольська, ЦСССДМ, міські ГО: «Центр муніципального розвитку», «Батьківська рада», «Товариство захисту прав дітей-інвалідів Ніжність», «Молодіжний продюсерський центр», «Центр освітніх програм», а також МГО «Міжнародний Центр Батьківства» (м. Київ) і Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та батьківства в Україні (м. Київ).

Фінансову підтримку під час проведення свята «Хороший батько – міцна сім’я» в Комсомольську надали спонсори: Благодійний фонд розвитку Комсомольська, Комсомольський міський ПКіТ, Інтернет-провайдер ТРК «ГОК», проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» (м. Київ).

Дякуємо своїм волонтерам за активність і відповідальність під час організації святкових заходів: Валерії Зубовій, Тетяні Бейгул, Артуру і Тетяні Ярошенкам, Дмитру Омельченку, Сергію Водоп'яну, Євгену Ціпу, Сергію Зіничу, Костянтину Дзюбі та Надії Войтенко.

0 коммент.:

Дописати коментар