середу, 11 травня 2011 р.

ГО "Центр "РОДІС" презентувала посібник «День батька в місті Комсомольську»


11 травня 2011 р. відбулась презентація посібника «День батька в місті Комсомольську». Вона стала завершальним етапом міського проекту «Підтримка усвідомленого батьківства в м. Комсомольську», який реалізовувала ГО «Центр «РОДІС» протягом 2010-2011 рр.

Посібник «День батька в місті Комсомольську» є результатом співпраці громадськості та органів місцевої влади м. Комсомольська в питанні подолання на місцевому рівні кризи батьківства серед чоловіків, пропагування відповідального батьківства як однієї з головних цінностей суспільства. Зокрема йдеться про досвід поширення в міській громаді «моделі доброго батька» та сприяння самореалізації чоловіка як батька шляхом проведення низки міських заходів, присвячених Всенародному Дню батька.

Посібник «День батька в місті Комсомольську» видано завдяки проекту Комсомольської міської громадської організації «Центр муніципального розвитку» «Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Посібник призначений для розповсюдження серед громадських організацій з інших міст України під час представницьких заходів протягом 2011 року. Це дозволить поширити досвід проведення Дня батька в місті Комсомольську серед інших місцевих громад України. Маємо надію, що таким чином пошириться і практика відзначення Всенародного Дня батька. Впевнені, що це певним чином сприятиме подоланню вже визнаної в державі «кризи чоловіків», а самим чоловікам допоможе самореалізуватись через батьківство.



Що стосується проекту «Підтримка усвідомленого батьківства у м. Комсомольську» взагалі, то протягом 2010-2011 рр. в його рамках у Комсомольську відбулись:
­- міський фотоконкурс серед чоловіків «Я проти домашнього насильства!»;
­- міське свято «Хороший батько – міцна сім’я» в міському ПКіТ;
­- вулична акція «Хороший батько – міцна сім’я»;
­- міська фотовиставка «Чоловіки Комсомольська проти домашнього насильства!» в приміщенні ПКіТ;
­- два міських тренінга «Я - батько» (для чоловіків) та «Я - майбутній батько» (для юнаків);
­- міський круглий стіл для представників органів міської влади та громадськості на тему «Роль чоловіка в сім’ї та громаді».

Цей проект ГО "Центр "РОДІС" реалізовувала в рамках проекту міської ГО «Центр муніципального розвитку», що має назву «Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Комсомольська міська громадська організація «Центр «РОДІС» висловлює вдячність за підтримку і співпрацю Комсомольській міській громадській організації «Центр муніципального розвитку» та Міжнародному фонду «Відродження», а також міському голові Сергію Супруну і його заступниці з гуманітарних питань Людмилі Биндич та всім партнерам проекту:
• всім загальноосвітнім і дошкільним навчальним закладам м. Комсомольська;
• відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради;
• управлінню охорони здоров’я виконкому Комсомольської міської ради;
• Комсомольському міському ПКіТ;
• Комсомольському міському ЦСССДМ;
• Благодійному фонду розвитку Комсомольська;
• місцевим засобам масової інформації: студії «ГОК-ТВ», редакції місцевого радіомовлення, редакціям газет «Громадська думка», «Телеэкспресс», «Телеэкспресс-Плюс»;
• Комсомольській міській громадській організації «Батьківська рада»;
• Комсомольській міській громадській організації «Центр освітніх програм»;
• Комсомольській міській громадській організації «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність»;
• Комсомольській міській громадській організації «Молодіжний продюсерський центр»;
• Львівській громадській організації «Спільнота «Оселя»;
• Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент»;
• Міжнародній громадській організації «Міжнародний Центр Батьківства»;
• Всеукраїнському громадському комітету з підтримки сім’ї та батьківства в Україні.

0 коммент.:

Дописати коментар