неділю, 22 квітня 2012 р.

Квітневе поповнення ігротеки Клубу соціальних ігор


Повідомляємо, що у квітні 2012 р. ігровий фонд клубу соціальної гри поповнився 6-ма настільними іграми фірми «Ranok-Creative»: «Загадка Леонардо», «Ордонанс», «Евакуація», «Морський бій», «Ерудит», «Ка-за-зя-ка».

Наступна зустріч учасників клубу соціальної гри відбудеться в суботу, 28 квітня, о 15.00

Гра «Загадка Леонардо» - гравці виступають в ролі дослідників рукописів великого маестро. В руках у кожного з гравців і на столі перед ними - уривки з цих рукописів з оригінальними малюнками та кресленнями Леонардо. Кожен гравець повинен шукати ключі, складаючи потрійні комбінації з карток з уривками з рукописів і зображеннями малюнків-ключів. Перемагає гравець, який першим зібрав 7 різних ключів.

Гра «Ордонанс» присвячена історії хрестових походів, коли загони лицарів, які прибули з Європи, захопили Святу землю, але продовжували битви за нові землі вже між собою. Кожна карта в грі - це загін хрестоносців, гравці по черзі викладають карти на стіл, розміщуючи їх на п'яти територіях. Мета гри - заволодіти трьома і більше територіями. Перемагає найбільш успішний полководець.

Гра «Евакуація» має свій сюжет: У місті стався страшний вибух, в один момент мегаполіс перетворився на пекло, вибратися з якого зможуть тільки найстійкіші. Кожен гравець керує групою біженців, яких він має провести вузькою і небезпечною дорогою серед руїн від місця вибуху до точки порятунку - автобуса. Щоб група людей вижила і змогла виїхати, гравець повинен під час шляху зібрати аптечку, протигаз і рюкзак з їжею, але тільки ті, які знаходяться на спеціальних відмітках.

Гра «Морський бій» - сучасна версія знайомої всім гри в морський бій. Являє собою пластикове море, по кутах якого встановлені гармати, що заряджаються металевими снарядами. Фігури кораблів встановлюються по акваторії. По черзі прицілюючись, суперники стріляють зі своїх гармат по кораблям ворога. Класична настільна гра, яка допоможе у захоплюючій боротьбі розвинути логічне мислення.

«Ка-за-зя-ка» - проста і весела гра, що не дасть нудьгувати ні за яких обставин. Гравцям треба буде знайти монстрика, значення на картках якого збігаються зі значеннями на випали кубиках, і прокричати його незвичайне ім'я, наприклад «Казазяка!» або «Параплюх!». На справі це завдання виявляється не дуже простим.

Гра «Ерудит» - аналог відомої в світі гри в слова «Скрабл». Її можна порівняти зі складанням кросвордів. Це лінгвістична гра, завданням якої є за допомогою наявних букв викласти на ігровому полі різні слова. Перемагає той, хто набирає більше очок. Люди, які грали в цю настільну гру, кажуть, що вона практично ніколи не набридне.



Нагадаємо, що ініціатором створення клубу є сектор роботи з молоддю громадської організації «Центр «РОДІС» за підтримки Комсомольської міської публічної бібліотеки та інтернет-провайдера «ТРК «ГОК». Дівчата й хлопці з числа учнівської, студентської та робітничої молоді приходять, щоб провести разом частину вихідного дня цікаво й корисно. Спільні ігри дають широкі можливості для спілкування, прояву вміння логічно й стратегічно мислити, переконувати, домовлятися та ін.

Перша зустріч учасників клубу відбулась у лютому 2012 р. Наразі пройшло вже 5 таких зустрічей, які дозволили спростувати стереотип, що настільні ігри – то лише дитяча забавка. Сьогодні індустрія настільних ігор пропонує багато цікавого не лише для дітей, а й для дорослих. Вибір настільки великий, що навіть найбільший скептик зможе знайти собі настільну гру до душі – хто для гри з рідними в колі сім’ї, хто для гри в компанії друзів. Збираймося та граймо! Адже настільні ігри - гарний засіб зробити яскравішим своє життя.

Інформація про роботу молодіжного клубу соціальної гри ГО «Центр «РОДІС»:
http://www.rodis.org.ua/2011/11/blog-post_6942.html
http://www.rodis.org.ua/2012/02/blog-post_25.html
http://www.rodis.org.ua/2012/01/blog-post_16.html
http://www.rodis.org.ua/2012/02/1.html
http://www.rodis.org.ua/2012/03/2.html
http://www.rodis.org.ua/2012/03/3.html
http://www.rodis.org.ua/2012/03/4.html
http://www.rodis.org.ua/2012/04/5.html

0 коммент.:

Дописати коментар