пʼятницю, 20 квітня 2012 р.

Торгівля жінками з України - проблема, що може загостритися у зв'язку із наближенням «Євро-2012»


Реалії сьогодення свідчать, що українок як «живий товар» нині експлуатують у багатьох країнах світу. Наближення «Євро-2012» може загострити проблему, застерігають експерти.

Традиційно проблему торгівлі жінок пов’язують з вивезенням українок за кордон, здебільшого це Туреччина, Польща, Ізраїль, Німеччина. Але наразі існує нова загроза для зростання торгівлі жінками в самій Україні у зв’язку з проведенням «Євро-2012». Перед європейською футбольною першістю така проблема стає ще більше актуальною. Експерти занепокоєні, що Україна під час «Євро-2012» може стати місцем призначення, куди будуть звозити жінок з ближнього зарубіжжя для надання секс-послуг.

Крім того, однією з ознак актуальності загрози загострення проблеми торгівлі жінками в самій Україні є зростання кількості пропозицій в інтернеті та у гламурних журналах щодо різноманітних послуг: ескорт, сауни, масажі. Президент міжнародного центру «Ла Страда – Україна» Катерина Левченко наголошує на тому, що в таких ситуаціях завжди є загроза примушення, насильства, потрапляння неповнолітніх у цей бізнес.

Утім на тлі складної економічної ситуації в самій Україні існує ще більша вірогідність, що сутенери будуть примушувати до надання секс-послуг іноземцям українських дівчат не лише з великих міст, а й з малих міст і містечок.

Нещодавно Донецька громадська організація «Альянс» зацікавилася оголошеннями, що були розклеєні на деревах. Запрошувалися дівчата високого зросту та приємної зовнішності для роботи волонтерами на «Євро-2012». Як повідомила керівник ГО «Альянс» Світлана Закревська, громадські активісти разом із журналістами провели розслідування з цього приводу. З’ясувалося, що жодні офіційні структури, які займаються набором волонтерів, такого оголошення не давали. Тому існує реальна загроза, що безробітні дівчата можуть дійсно стати «волонтерами», але для сексуального обслуговування туристів.

Джерело http://www.civicua.org/news/view.html?q=1817125

У зв’язку з вищевикладеним громадська організація «Центр «РОДІС» продовжує проведення просвітницьких акцій «Червона картка» за підтримки Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» в рамках проекту «Євро-2012». У Комсомольську наступна акція відбудеться 21 квітня.

0 коммент.:

Дописати коментар