понеділок, 14 листопада 2011 р.

Соціальні ігри - це цікаво, змістовно і корисно!

Молодіжне крило громадської організації "Центр "РОДІС" уже певний час виношує ідею створення умов для проведення цікавого, змістовного й корисного дозвілля у вигляді різноманітних ігор. Так виникла думка організувати щось на кшталт Клубу соціальної гри, в рамках якого можна було б збиратися із друзями, сім'ями і просто із приятелями, щоб грати разом.

Вирішили розпочати з настільних ігор, адже вони дають широкі можливості для спілкування, прояву вміння логічно й стратегічно мислити, домовлятися і переконувати, долати перешкоди тощо. Дізналися, що зараз існують ще й тематичні ігри соціального спрямування, за допомогою яких діти, молодь і дорослі  можуть розширити свої знання і навички  з соціально важливих тем. Таких, наприклад, як профілактика торгівлі людьми, насильства в сім'ї і суспільстві та ін.

Наразі сектор роботи з молоддю ГО "Центр "РОДІС" вирішує проблему пошуку місця проведення зустрічей членів майбутнього Клубу, а також працює над питанням придбання настільних тематичних ігор соціального спрямування. Членами молодіжного активу ГО "Центр "РОДІС" уже проведено тестування першої такої гри, яка називається "Рожеві окуляри" і має серед головних завдань профілактику торгівлі людьми.



Настільна гра "Рожеві окуляри" була створена Українським фондом "Благополуччя дітей" на основі досвіду розробки подібних ігрових матеріалів Всеукраїнського громадського центру "Волонтер". Цю гру Комсомольська громадська організація "Центр "РОДІС" отримала в подарунок від Українського фонду "Благополуччя дітей" під час Міжнародної конференції "Досвід і перспективи використання інноваційних технологій у профілактиці торгівлі людьми в Україні, Молдові та Білорусі", яка відбулась у Києві 25-26 жовтня 2011 р. Конференція була організована Міжнародним Центром "Ла Страда - Україна" в рамках проекту "Датська програма з протидії торгівлі людьми у країнах Південно-Східної та Східної Європи".

"Рожеві окуляри" – фразеологізм, що означає ілюзорне, наївне сприйняття об’єктивної реальності. Настільна гра "Рожеві окуляри" покликана допомогти дітям, молодим людям та дорослим:
• підвищити рівень знань, уявлень та розуміння щодо проблем, пов`язаних з торгівлею людьми, та ризикованої стосовно потрапляння до тенет торгівлі людьми поведінки;
• обговорити важливі та суперечливі питання можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми, особистої відповідальності, законів України, що стосуються попередження торгівлі людьми та захисту прав потерпілих від торгівлі людьми;
• отримати інформацію про різноманітні організації, що працюють у сфері профілактики торгівлі людьми, надання допомоги потерпілим від торгівлі людьми, їхнім родичам та близьким тощо;
• працювати спільно в малих групах.

Дякуємо Українському фонду "Благополуччя дітей" за подарунок - настільну гру  "Рожеві окуляри", а також за тестування гри  Кірі Озюменко, В'ячеславу Абазі, Ірині Дудченко, Каріні Ханчевській та завідувачу сектору роботи з молоддю Володимиру Дмитренку. Окрема подяка за підтримку Міжнародному Центру "Ла Страда - Україна".

0 коммент.:

Дописати коментар