четвер, 23 лютого 2012 р.

Клуб соціальної гри розпочинає свою діяльність


Громадська організація «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» в рамках діяльності НТМ Центру "Ла Страда - Україна" повідомляє про початок реалізації ініціативи «Клуб соціальної гри». Ідея створення клубу - проведення цікавого, змістовного й корисного дозвілля у вигляді різноманітних, в т.ч. настільних, ігор соціального спрямування. Такі ігри дають широкі можливості для спілкування, прояву вміння логічно й стратегічно мислити, домовлятися і переконувати, долати перешкоди та ін.

В 2011 році очільник молодіжного крила ГО "Центр "РОДІС" і тренер регіональної тренерської мережі Центру "Ла Страда - Україна" Володимир Дмитренко висунув ініціативу щодо створення молодіжного клубу соціальної гри для проведення цікавого, змістовного й корисного дозвілля у вигляді різноманітних ігор, в т.ч. соціального спрямування. В рамках клубу молодь може збиратися із друзями, членами власної сім'ї і просто з приятелями, щоб грати разом.

В ході підготовки до реалізації ініціативи «Клуб соціальної гри» було сформовано початковий банк настільних ігор: «Рожеві окуляри», «Галопом по Європах!», «Володар кілець», «Фото-фішка», «Крок за кроком». З їх допомогою діти, молодь і дорослі можуть розширити свої знання і навички з соціально важливих тем.



Ці ігри – подарунок Українського фонду «Благополуччя дітей» (м. Київ) та Всеукраїнського громадського Центру «Волонтер» (м. Київ). Ігри сприяють формуванню навичок відповідальної поведінки щодо власного здоров’я, зокрема, прийняттю виважених рішень, усвідомленню проблем торгівлі людьми, ВІЛ/СНІД та інших наслідків ризикованої поведінки, виробленню власного ставлення до широкого кола питань, пов’язаних зі здоровим способом життя.

Ініціативу Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС» «Молодіжний клуб соціальної гри» організаційно підтримала Чернігівська ГО «Центр гуманістичних технологій «АХАЛАР» в рамках проекту «Територія розвитку: мобілізація громад Україні». Так, у лютому цього року Володимир Дмитренко пройшов спеціальне навчання під час семінару-інтенсиву «Інструментарій аніматора або Що потрібно знати тому, хто збирається працювати в Комюніті», організатором якого стала ГО «АХАЛАР».

1-ша зустріч учасників Молодіжного клубу соціальних ігор відбудеться 25 лютого о 15.00 в приміщенні Комсомольської міської публічної бібліотеки, яка є добрим і надійним партнером міських громадських організацій.

0 коммент.:

Дописати коментар