неділю, 22 квітня 2012 р.

Не дай себе заманити!


У Комсомольську відбулась вулична акція «Червона картка» в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Червона Картка» (Національний соціальний проект до Євро-2012 «Давай разом!»). Її організатором виступила громадська організація «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС» за підтримки Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» та інтернет-провайдера «ТРК «ГОК».

За інформацією громадських активістів з інших регіонів в Україні почали з’являтися оголошення, в яких запрошуються дівчата приємної зовнішності для роботи волонтерами на «Євро-2012». Такі оголошення розміщують невизначені особи прямо на деревах, стовпах, парканах. Подібні об’яви можуть з’явитися і в газетах з безкоштовними оголошеннями та в інтернеті. На справі виявляється, що жодні офіційні структури, які займаються набором волонтерів, таких оголошень не дають. Тож існує реальна загроза, що дівчата і молоді жінки можуть потрапити в ситуацію торгівлі людьми і дійсно опинитися серед «волонтерів», але для сексуального обслуговування іноземних туристів.



Акція, яку 21 квітня провели активісти ГО «Центр «РОДІС», пройшла під гаслом «Ні – сексуальному насильству! Не дай себе заманити!». Цільовою аудиторією цього разу стали дівчата і молоді жінки, яким активісти розповідали про можливі ризики потрапляння в ситуації торгівлі людьми. На додаток до бесіди молоді комсомольчанки отримали спеціальні червоні картки із закликом унебезпечити себе від можливих пасток сексуального насильства. Також ці картки містять номер телефону «гарячої лінії» Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» 0-800-500-225 (безкоштовно з усіх стаціонарних телефонів України), за яким можна отримати консультацію і просто пораду, як чинити в тій чи іншій ситуації, щоб не потрапити в тенета торгівців людьми.

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в акції активістам Ользі Мосіній, Альоні Шуть, Анастасії Макаренко, Сергію Попову, Нікіті Пусяку, Наталії Мізіній.

0 коммент.:

Дописати коментар