середу, 11 вересня 2013 р.

Завершились заняття для батьків з попередження психологічного насильства над дітьми

У Комсомольську (Полтавщина) завершилось проведення занять для батьків в рамках інформаційної кампанії «Слова ранять на все життя», яку в Україні проводить Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві з організацією Fundacja Dzieci Niczyje (Польща). 

В нашому місті кампанію координує громадська організація «Центр «РОДІС» за підтримки виконкому Комсомольської міської ради.

В першій декаді вересня 2013 року відбулись останні два заняття з десяти, які пройшли на базі ДНЗ «Дзвіночок» згідно партнерської угоди, укладеної в травні між громадською організацією «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» та міським відділом освіти і адміністрацією та колективом ЛНЗ «Дзвіночок» http://www.rodis.org.ua/2013/05/blog-post_2789.html Нагадаємо, що перша зустріч з батьками відбулась 30 травня напередодні Міжнародного дня захисту дітей http://www.rodis.org.ua/2013/06/blog-post_1.html

9-те заняття з батьками в рамках інформаційної кампанії «Слова ранять на все життя» на базі ДНЗ «Дзвіночок»  9 вересня 2013 року:



10-те заняття з батьками в рамках інформаційної кампанії «Слова ранять на все життя» на базі ДНЗ «Дзвіночок»  10 вересня 2013 року:



Організаторами серії навчальних занять стали адміністрація і колектив ДНЗ «Дзвіночок» та представники ГО «Центр «РОДІС». Метою заходів було проведення бесід про вербальне насильство та  форми, яких воно може набувати. На заняттях йшлося про наслідки, які вербальне насильство може мати для дитини, у тому числі в її дорослому житті. Говорили про психологічне кривдження дитини та вербальну агресію по відношенню до неї –  крик, приниження, обзивання на адресу дитини, а також така поведінка, як насмішки, злісні жарти, іронічні відповіді на запитання або спроби засоромити дитину в присутності інших людей.

У заходах взяли участь керівник міської інформаційної кампанії «Слова ранять на все життя» Володимир Дмитренко та активісти ГО «Центр «РОДІС» Роксолана Риженко, Маргарита Сморкалова і Софія Макаренко.

Батьки, які стали учасниками занять, отримали від організаторів брошури «Растем вместе – основы успешного воспитания детей», в яких йдеться про відповідальне батьківство і ненасильницькі методи виховання http://www.rodis.org.ua/2013/07/blog-post_22.html , та спеціальні листівки, які Український фонд «Благополуччя дітей» адаптував для інформаційної соціальної кампанії «Слова ранять на все життя». Раніше вони були розроблені рекламною агенцією Publicis у Варшаві і використані недержавною організацією Nobody’s Children Foundation для проведення кампанії минулоріч у Польщі. 




0 коммент.:

Дописати коментар