суботу, 1 червня 2013 р.

Напередодні Дня захисту дітей відбулась зустріч з батьками в рамках інформаційної кампанії «Слова ранять на все життя»

30 травня 2013 року, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, у Комсомольську в дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок» відбулося перше заняття з батьками в рамках інформаційної кампанії «Слова ранять на все життя».

Її метою є попередження психологічного (емоційного) насильства над дітьми та популяризації відповідального батьківства і ненасильницьких методів сімейного виховання.

Організаторами навчального заняття стали адміністрація і колектив ДНЗ «Дзвіночок» та представники ГО «Центр «РОДІС». Захід відбувся за підтримки відділу освіти Комсомольської міської ради та Українського фонду «Благополуччя дітей» у партнерстві з організацією Fundacja Dzieci Niczyje (Польща).

Організатори навчальної зустрічі з батьками ставили за мету проведення бесіди щодо того, що таке вербальне насильство, яких форм воно може набувати. Працівники дошкільної установи розповіли про наслідки, які вербальне насильство може мати для дитини, у тому числі в її дорослому житті. Зокрема йшлося про психологічне кривдження дитини та вербальну агресію по відношенню до неї –  крик, приниження, обзивання на адресу дитини, а також така поведінка, як насмішки, злісні жарти з дитини, іронічні відповіді на запитання або спроби засоромити дитину в присутності інших людей.



Навчальний захід став спробою відшукати відповідь на питання, чому батьки застосовують  до своїх дітей вербальне насильство і що мати й батько можуть зробити, щоб вберегти дітей від такого сумного досвіду. Наступні навчальні зустрічі допоможуть батькам знайти способи ефективного вирішення проблем з вихованням дітей без застосування методів психологічного (емоційного) насильства.

У заході взяли участь керівник міської інформаційної кампанії «Слова ранять на все життя» Володимир Дмитренко та активісти ГО «Центр «РОДІС» Роксолана Риженко і Софія Макаренко.

Передбачається, що протягом червня-вересня 2013 року на базі ДНЗ "Дзвіночок" буде проведено для батьків десять занять з попередження психологічного (емоційного) насильства над дітьми та популяризації відповідального батьківства і ненасильницьких методів виховання.

0 коммент.:

Дописати коментар