четвер, 14 лютого 2013 р.

У Комсомольську пройшла інтерактивна акція «Ми – за безпеку в інтернеті!»


5 лютого 2013 р. у Комсомольську відбулась інтерактивна акція для дітей «Ми – за безпеку в інтернеті!», що пройшла в рамках всеукраїнської інформаційної кампанії в підтримку Міжнародного Дня безпечного інтернету. Її учасниками стали учні Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з поглибленим вивченням економіки і права

Організаторами інтерактивної акції «Ми – за безпеку в інтернеті!» виступили Комсомольська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, громадська організація «Центр «РОДІС» та представництво Національної тренерської мережі Міжнародного Центру «Ла Страда-Україна» в Полтавській області. Захід підтримали Міжнародний Центр «Ла Страда-Україна», Міжнародна організація ЕКПАТ, а також відділ освіти виконкому Комсомольської міської ради та інтернет-провайдер ТРК «ГОК».

З нагоди Дня безпеки в інтернеті у школі було проведено цілу низку просвітницьких інтерактивних заходів. Організатори акції мали на меті привернути увагу дітей і підлітків до проблеми безпечного  користування інтернетом, спонукати їх до підвищення власного рівня знань про безпечне і відповідальне використання інтернет-технологій.



В рамках акції «Ми – за безпеку в інтернеті!» в усіх класах відбулись тематичні виховні години. Класні керівники зі своїми вихованцями разом обговорювали питання щодо безпечного поводження в інтернеті. Учні опрацювали основні ризики та правила поведінки в глобальній мережі. Під час виховних годин відбулась підготовка до фотосесії «смайликів»: спеціальними фарбами учні малювали на своїх щоках смайлики та позначки, пов’зані з інтернетом.

В молодших і середніх класах було влаштовано конкурс малюнку на тему безпечного інтернету. Кращі дитячі малюнки було представлено на загальноакційній виставці у вестибюлі школи. В 9-х класах працювала «Майстерня колажів». Утворивши вісім груп, учні змагалися в майстерності створення колажів, відображуючи основні правила безпечного користування інтернетом. Після цього в шкільній актовій залі відбулась презентація колажів «Ми – за безпеку в інтернеті».

Під час великої перерви  учні 6-7 класів разом зі своїми класними керівниками організували флешмоб на шкільному подвір’ї, відворивши один з найпопулярніших комп’ютерних символів - «живий» усміхнений смайлик.

Програма інтерактивної акції «Ми – за безпеку в інтернеті!» була розрахована не на один день. В наступні дні тижня просвітницька робота продовжилась. Школярі закріплювали знання правил  безпечної поведінки в інтернеті на уроках інформатики. Також учні отримали  тематичні буклети від Міжнародного Центру «Ла Страда - Україна» та Міжнародної організації «ЕКПАТ».



Дирекція ГО «Центр «РОДІС» висловлює подяку керівництву Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та її  педагогічному колективу за плідну співпрацю. Проведена акція є вже не першим спільним заходом  на тему безпеки дітей інтернеті http://www.rodis.org.ua/2011/02/blog-post_2073.html

Сектор роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» висловлює подяку за допомогу в організації акції активістам Валерії Дерезі, Олені Середі, Вікторії Белінській та Дмитру Бершаку, які навчаються в ЗОШ І-ІІІ ст. №1, а також Катерині Черненко, учениці ЗОШ І-ІІІ ст. №2, яка є учасницею проекту «Безпека дітей в інтернеті» у Комсомольську (проект реалізує Міжнародний центр «Ла Страда-Україна» http://www.rodis.org.ua/2013/01/blog-post_22.html )

0 коммент.:

Дописати коментар