понеділок, 28 лютого 2011 р.

День Безпечного Інтернету


8 лютого 2011 р. в м. Комсомольську відзначили Міжнародний день безпечного Інтернету. Однією зі складових міських заходів стала ініціатива Комсомольської ГО «Центр «РОДІС» в партнерстві із Комсомольською ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 та відділом освіти Комсомольської міської ради, Комсомольською ГО «Центр освітніх програм», за підтримки відомої в Україні програми «Онляндія – безпечна веб-країна», заснованої компанією «Майкрософт Україна», та Інтернет-провайдера ТРК «ГОК».

8 лютого на базі Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулась низка заходів:
- майстерня колажів “Інтернет реальніший, ніж ми думаєм”;
– виставка-огляд колажів “Інтернет реальніший, ніж ми думаєм”;
- флешмоб “Онляндія - безпечна” з участю 114 дітей (автор ідеї проведення даного флешмобу – Олександр Роман, учитель інформатики ЗОШ І-ІІІ ст.);
- вулична акція “Онляндія - безпечна веб-країна”.

Щорічно кожного другого вівторка лютого у світі відзначається Міжнародний День безпечного Інтернету. За даними дослідження ЮНЕСКО, 96% українських дітей віком 10-17 років користуються Інтернетом, з них – більше 50% не знають про його небезпеки.
Тож 8 лютого 2011 р. Україна вже третій рік поспіль разом із Європою відзначає День безпечного Інтернету - завдяки ініціативі Коаліції «За безпеку дітей в Інтернеті», яка була заснована у 2008 році компанією «Майкрософт Україна». Мета проведення Дня безпечного Інтернету – інформувати дітей, їхніх батьків та вчителів про масштаб проблеми і спонукати до вивчення правил безпечної поведінки в Інтернеті.
Коаліція, заснована компанією «Майкрософт Україна», в 2008 р. запустила освітній сайт програми «Онляндія – безпечна веб-країна», на якому всі діти і батьки можуть отримати необхідну інформацію, а вчителі можуть замовити для своєї школи навіть спеціальний тренінг для дітей http://onlandia.org.ua/Training/TrainingRequest
Наразі програма «Онляндія – безпечна веб-країна» є відомою в Україні, однак у Комсомольську вона ще не набула достатнього застосування. Тож однією з цілей просвітницького заходу «День безпечного Інтернету», який організувала ГО «Центр «РОДІС», є подальше знайомство дітей і дорослих із даною програмою, яка навчає безпечній поведінці в Інтернеті http://www.onlandia.org.ua/



Координатор програми «Онляндія – безпечна веб-країна» Артур Кочарян надіслав комсомольчанам наліпки і кишенькові календарі, на яких зазначені адреса веб-сайта «Онляндії» та 6 правил розумного користування Інтернетом.

Дякуємо волонтерам, що були задіяні в заходах: фотографу Дмитру Омельченко, а також Денису Буртовому, Тетяні Бейгул та Марії Дудко, що є одночасно учнями ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

0 коммент.:

Дописати коментар