четвер, 14 лютого 2013 р.

Насильство в сім’ї та соціальна робота з сім’ями, де вчиняється насильство


8 лютого 2013 р. у м. Пирятин, що на Полтавщині, в приміщенні Центру громадської активності відбувся семінар-тренінг «Насильство в сім’ї та соціальна робота з сім’ями, де вчиняється насильство». Його учасниками стали фахівці Пирятинського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Організатором семінару-тренінгу виступила ‎Пирятинська районна громадська організація «Жіночі ініціативи», яка разом з іншими недержавними громадськими організаціями працює в межах Ініціативи «Посилення правових можливостей» програми «Верховенство права» МФ «Відродження»  і розробляє дієву модель співпраці між громадським сектором та органами державної влади та правоохоронними органами в конкретно взятих громадах.

Навчання соціальних фахівців було організовано в рамках проекту «Посилення правових можливостей та допомога жертвам домашнього насилля, що проживають в Пирятинському районі», який реалізує ГО «Жіночі ініціативи».



Семінар-тренінг «Насильство в сім’ї та соціальна робота з сім’ями, де вчиняється насильство» провели тренери Національної тренерської мережі Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна» Лілія Дмитренко і Наталія Ткаченко, які також є представниками Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС».

Під час навчання фахівців Пирятинського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було розглянуто такі питання: сім’я як об’єкт роботи соціального працівника, визначення та аналіз типології сімей, види і прояви насильства та жорстокого поводження з дітьми, визначення та виявлення випадків домашнього насильства і жорстокого поводження з дітьми тощо.

0 коммент.:

Дописати коментар