неділю, 4 листопада 2012 р.

В Полтавській області посилюють роботу з питань розв’язання проблеми насильства

1 листопада 2012 р. у Полтаві відбулась обласна нарада-семінар «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в навчальному закладі» для спеціалістів відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міськвиконкомів, заступників директорів професійно-технічних та інтернатних навчальних закладів Полтавської області.

Організатором наради-семінару стало Головне управління освіти Полтавської обласної державної адміністрації спільно з Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського. Захід пройшов під головуванням заступника начальника Головного управління освіти і науки Світлани Горбаньової.

В ході пленарної частини наради-семінару обговорювали наступні питання:

- «Робота щодо попередження насильства в навчальних закладах» (доповідач Наталія Драч, методист ПОІППО ім. М.В.Остроградського);

- «Про стан правопорушень та злочинності в Полтавській області» (доповідач Жанна Ажіджанян, начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Полтавській області);

- Презентація навчально-методичного посібника «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в навчальному закладі» (Олена Соловьова, психолог, консультант ВГО «Жіночий консорціум України»);

- «Про результати дослідження проблеми жорстокого поводження з дітьми в сім’ї, насильства серед учнів та створення механізмів захисту неповнолітніх» (Катерина Муліка, завідувачка обласним центром практичної психології та соціальної роботи ПОІППО ім. М.В.Остроградського);

- «Протидія насильству в сім’ї» (Лілія Дмитренко, регіональний тренер-координатор в Полтавській області Національної тренерської мережі МЖПЦ «Ла Страда-Україна», директор Комсомольської ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС»);

- «Про реалізацію проекту «Повага дією» в Полтавській області, який триває з 1 вересня 2012 р. по 31 серпня 2013 р. (Олена Васильченко, регіональний тренер в Полтавській області проекту «Повага дією», директор Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст.. №2).



По завершенню першої частини заходу заступник начальника Головного управління освіти і науки Світлана Горбаньова підвела підсумки обговорення і повідомила, що всі учасники обласного наради-семінару отримають методичні рекомендації щодо захисту дітей, які потрапили в складні життєві умови.


У другій частині обласної наради-семінару його учасники мали змогу взяти участь у 2-х тренінгах з питання організації практичної роботи з розв’язання проблеми насильства в навчальних закладах.




Перший тренінг провела Олена Васильченко, регіональний тренер в Полтавській області проекту «Повага дією», директор Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст.. №2. Вона представила навчальний посібник «Не смійся з мене» (в рамках реалізації в Україні проекту «Повага Дією»). Докладніше про про посібник і проект можна довідатися за посиланням http://www.rodis.org.ua/2012/10/blog-post_1679.html Усі учасники тренінгу отримали посібники «Не смійся з мене» з описом та планом уроків, а також диском з відео та аудіоматеріалами.




Другий тренінг для учасників наради-семінару провела Олена Соловьова, психолог, консультант ВГО «Жіночий консорціум України». Мова йшла про навчально-методичний посібник «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в навчальному закладі». Посібник був створений для поширення інформації про можливості системної тренінгової роботи з дітьми, батьками та педагогами задля подолання насильства над дітьми в школі.

Регональна тренерська мережа в Полтавській області НТМ Міжнародного центру "Ла Страда - Україна" та Комсомольська громадська організація "Центр "РОДІС" дякує за співпрацю Головному управлінню освіти Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського, а також Комсомольському міському відділу освіти та його методичному кабінету.

0 коммент.:

Дописати коментар