вівторок, 23 жовтня 2012 р.

У Комсомольську тепер є регіональний тренер з профілактики насильства в школі

Відтепер у Комсомольську є регіональний тренер з профілактики насильства в школі. Це Олена Васильченко, директор Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

В кінці вересня цього року вона, за підтримки Комсомольської громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» та сприяння Комсомольського міського відділу освіти, пройшла відповідне навчання у Всеукраїнській асоціації молодіжного співробітництва «Альтернатива-В» у рамках реалізації ініціативи «Повага Дією», що триває в Україні з 1 вересня 2012 року до 31 серпня 2013 року.

В рамках ініціативи «Повага Дією» в Україні розпочато реалізацію проекту «Не смійся з мене». Його метою є створення атмосфери уваги, співчуття і співпраці в шкільному класі зокрема й у школі загалом. Для реалізації проекту Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва «Альтернатива-В», за підтримки Посольства США в Україні, провела восени навчання регіональних тренерів. Вони проводитимуть навчання в якості тренера для груп шкільних викладачів, соціальних педагогів, шкільних психологів тощо у школах в районах і містах різних областей України.


Регіональним тренером програми «Повага дією» в Полтавській області як раз і стала Олена Васильченко з Комсомольська. Вона уповноважена проводити відповідні навчальні тренінги для викладачів, психологів та соціальних працівників освітніх закладів Полтавщини. До обов’язків регіонального тренера входить навчання шкільних фахівців основам виховання у дітей співчутливого ставлення один до одного з використанням спеціального посібника «Не смійся з мене».

Тривалість тренінгу для викладачів, психологів та соціальних працівників – 4 години. Тренінг розрахований на аудиторію у 20-25 осіб, проходить за розробленим сценарієм в інтерактивній формі, за активної участі всіх присутніх. Кожний учасник тренінгу забезпечується посібником «Не смійся з мене» з описом та планом уроків, а також диском з відео та аудіоматеріалами.

Посібник «Не смійся з мене» покликаний допомогти учням опанувати (під керівництвом учителя) уміннями і навичками доречного вираження почуттів, уваги, співчуття і співпраці, творчого вирішення конфліктних ситуацій, усвідомлення і прийняття відмінностей та ін.. Посібник містить практичні вправи, які спільно зі спеціальними відео й аудіозаписами довзолять учителю разом з учнями віднайти шлях до створення безпечного шкільного середовища, де буде діяти принцип «Ні - неповазі».

Долучаючись до цього проекту, учні матимуть змогу поділитись тим, що відчували, коли вони самі або хтось поруч ставав об’єктом неповаги. Осягаючи викладені в посібнику засоби та механізми під орудою учителів, діти усвідомлюють болючість і деструктивність висміювання, презирства, прізвиськ, цькування, нетерпимості та інших виявів неповаги, з якими стикаються в школі та за її межами.

Замовником тренінгу може виступати загальноосвітня школа, центр соціальних служб для молоді, бібліотека, районний чи міський відділ освіти Полтавської області. Замовлення на проведення тренінгу отримує менеджер проекту Всеукраїнської асоціації молодіжного співробітництва «Альтернатива-В», потім менеджер зв’язується з регіональним тренером, узгоджує дату проведення тренінгу з тренером та замовником.

 Замовити навчальний тренінг для груп шкільних викладачів, соціальних педагогів, шкільних психологів можна, звернувшись до Всеукраїнської асоціації молодіжного співробітництва «Альтернатива-В» за ел. адресою: alternative.v@gmail.com Контактна особа – Оксана Юрик, тел. (044) 288 09 15, (067) 549 62 99.

0 коммент.:

Дописати коментар