четвер, 1 листопада 2012 р.

«Ла Страда-Україна» готується моніторити виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми»

Центр «Ла Страда-Україна» спільно з Мінсоцполітики за участі експертів з міжнародних організацій розробляє показники виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми».

Прийнятий у вересні 2011 Закон України «Про протидію торгівлі людьми», на який давно чекали правозахисники, вже більше року діє на практиці. Відтак, для покращення та прагматизації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми надалі, дуже важливо розробити систему індикаторів для моніторингу виконання спеціального закону.

29 жовтня 2012 Центр «Ла Страда-Україна» провів чергову зустріч із Начальником відділу протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики Оленою Фаримець, під час якої показники виконання закону були доопрацьовані. 

На разі передфінальний варіант документу переданий до Національному координатору з протидії торгівлі людьми з надією, що він стане частиною державної уніфікованої системи моніторингу виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми».

Також Центр продовжує роботу над показниками виконання Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року, які доповнять вже зазначені в Програмі показники для здійснення більш повного моніторингу її виконання.

0 коммент.:

Дописати коментар