неділю, 25 листопада 2012 р.

У Комсомольську стартувала інформаційна кампанія «16 днів проти насильства»

В кінці листопада 2012 року в Комсомольську стартувала щорічна кампанія «16 днів проти насильства». Ціла низка установ і закладів проводять відповідні заходи з метою привернення уваги до такої складної суспільної проблеми, як насильство.

Громадська організація «Центр розвиту дитини і сім’ї «РОДІС» 25 листопада також розпочала інформаційну кампанію «16 днів проти насильства» -  в рамках діяльності Полтавської регіональної тренерської мережі Центру «Ла Страда – Україна». Дату було обрано невипадково, адже цього дня весь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками http://www.rodis.org.ua/2012/11/25.html Інформаційна кампанія буде тривати до 10 грудня і включатиме в себе  низку просвітницьких заходів у Полтавській області (в містах Комсомольськ, Кременчук, Пирятин, Полтава), а також у Рівненській області (місто Сарни).

У м. Комсомольську  інформаційна кампанія «16 днів проти насильства» пройде за підтримки органів місцевої влади та Міжнародного правозахисного Центру «Ла Страда-Україна». Партнерами інформаційної кампанії виступають відділ у справах сім’ї та молоді і відділ освіти виконкому Комсомольської міської ради, а також  міські навчальні заклади, інтернет-провайдер «ТРК «ГОК» і центральна публічна бібліотека м. Комсомольська.


В рамках інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» 25 листопада в приміщенні центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська відбувся інструктаж активістів ГО «Центр «РОДІС» стосовно участі в заходах інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» в м. Комсомольську.



Після інструктажу активісти провели першу вуличну акцію «Ми - проти домашнього насильства». Вони розміщували на вуличних інформаційних стендах акційні плакати, а також вручали комсомольчанкам спеціальні картки з  практичними порадами тим, хто потрапив у ситуацію насильства в сім’ї. Інформаційні картки також містять  номери телефонів національної «гарячої лінії» протидії насильству: 0 800 500 335 - безкоштовно зі стаціонарних телефонів Україні, 386 - безкоштовно для абонентів МТС, life:) і Київстар.


Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в заході активістам Аліні Кулик, Ользі Мосіній, Марині Соляник,  Альоні Шуть, Софії Макаренко, Олені Середі, Валерії Дерегі, Вікторії Белінській, Дмитру Бершаку, Вікторії Пальохі, Юлії Дижак, Анні Семенович.

0 коммент.:

Дописати коментар