неділю, 8 квітня 2012 р.

В міській бібліотеці пройшла акція «Червона картка»


У Комсомольську тривають акції в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Червона Картка» (Національний соціальний проект до Євро-2012 «Давай разом!») http://www.rodis.org.ua/2012/03/blog-post_25.html http://www.rodis.org.ua/2012/03/blog-post_1302.html http://www.rodis.org.ua/2012/03/blog-post_31.html Їх організатором виступає громадська організація «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС» за підтримки Міжнародного центру "Ла Страда - Україна" та інтернет-провайдера "ТРК "ГОК". Партнерами цих акцій виступають різні організації, установи і підприємства міста.

7 квітня 2012 року для молоді відбулась чергова інформаційна акція «Червона картка» під гаслом «Ні – сексуальному насильству! Не дай себе заманити!». Акція пройшла в партнерстві з Комсомольською міською публічною бібліотекою для учнівської, студентської та робітничої молоді. Метою акції стало привернення уваги молоді до питання протидії сексуальному насильству.



В ході акції з молоддю було проведено превентивну бесіду щодо попередження потрапляння в ситуації, пов’язані із загрозою сексуального насильства – одного з найжахливіших і цинічних кримінальних злочинів. Актуальність такої профілактичної роботи підтверджується низкою трагічних випадків, що відбулися в Україні лише протягом березня. Учасники акції «Ні – сексуальному насильству! Не дай себе заманити!» отримали картки із зображенням учасниці Всеукраїнського інформаційної кампанії «Червона картка» Ані Лорак, відомої української співачки, зі словами-застереженнями щодо такого соціально-небезпечного явища, як насильство та сексуальна експлуатація.

На цих червоних картках розміщено номер телефону Національної «гарячої» телефонної лінії Центру «Ла Страда-Україна» 0 800 500 225. Зателефонувавши за цим безкоштовним номером зі стаціонарного телефону, або за номером 386 з мобільного, можна отримати фахову консультацію щодо того, як поводити себе у тій чи іншій проблемній ситуації, щоб унебезпечити себе від сексуального насильства та експлуатації.

В акції взяли участь 16 дівчат і хлопців з числа учнівської, студентської та робітничої молоді: Дмитро та Антон Гамадики, Маргарита Малишева, Сергій Попов, Ігор Кудрич, Анна Занько, Катерина Ляшенко, Єгор Базавлук, Олег Ржавін, Ольга Мосіна, Анастасія та Любов Макаренко, Аліна Кулик, Євген Мошнінов, Наталія Мізіна, Євген Камінський.

0 коммент.:

Дописати коментар