неділю, 8 квітня 2012 р.

Ми – ЗА безпеку дітей в інтернеті!


У квітні Комсомольською міською публічною бібліотекою проводиться просвітницька акція «Ми – ЗА безпеку дітей в інтернеті» в партнерстві з громадською організацією «Центр «РОДІС» за підтримки Міжнародного центру «Ла Страда – Україна».

Працівники читальної зали, де знаходиться іnternet-центр центральної публічної бібліотеки, отримали спеціальний посібник з методичними рекомендаціями «Безпечне користування сучасними інформаційно-комунікативними технологіями». Також бібліотеці було передано акційні листівки, призначені користувачам інтернет-послуг, як дітям, так і дорослим.



Нагадаємо, що 2 квітня стартувала всеукраїнська соціальна кампанія «Розкажи дітям про безпеку в інтернеті» http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_269.html Її розпочато телеком-оператором «Київстар» в рамках довгострокової програми «Безпека дітей в інтернеті» з метою привернення уваги широкої громадськості до необхідності виховувати дітей не тільки в реальному повсякденному, а у віртуальному житті також. Підтримали соціальну кампанію «Розкажи дітям про безпеку в інтернеті» Уповноважений Президента України з прав дитини, Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міжнародний центр «Ла Страда - Україна», а також ціла низка українських громадських організацій.

Аудиторія юних інтернет-користувачів в Україні неухильно зростає, та відповідно збільшуються ризики для дітей потрапити у небезпеку. За результатами дослідження ЮНІСЕФ «Покоління UaNet» 17% дітей без сумніву поширюють в інтернеті особисту інформацію, а 60% підлітків зустрічалися з віртуальними знайомцями у реальному житті. Переважна більшість дітей активно спілкується в соціальних мережах, де вказує номер мобільного (46%), надає домашню адресу (36%) тощо. На «гарячій лінії» з питань запобігання насильству та захисту прав дітей Центру «Ла Страда-Україна» кількість звернень щодо безпеки дітей в інтернеті за останній рік збільшилась у 1,5 рази, що свідчить про зростання актуальності питання.

0 коммент.:

Дописати коментар