суботу, 15 січня 2022 р.

Горішньоплавнівці одночасно з усією Україною заспівали колядку «Нова радість стала»

15 січня 2022 року місто Горішні Плавні втретє долучилося до всеукраїнської акції одночасного співу колядки «Нова радість стала», яка щорічно проходить в рамках Всеукраїнського фестивалю традиційних і сучасних вертепів «Вертеп-Фест» (м. Харків).

Вже відомо, що цьогоріч акція знову переросла зі всеукраїнської в міжнародну.

У Горішніх Плавнях акція відбулася на Театральній площі біля головної міської ялинки. Там із різдвяними атрибутами зібралися чотири десятки містян різного віку – від 14 до 80 років. Рівно о 12.45 вони разом заспівали «Нова радість стала» – одну з найвідоміших в усьому світі українських колядок, що поєднала в собі найкращі елементи народного та релігійного колядування.


Серед горішньоплавнівських колядників були учасники народного хору «Славутич» ПКіТ і фольклорного ансамблю «Свекрушеньки» ТЦСО «Калина», учасниця гумористичного дуету «Язикаті Хвеськи», музичні керівники міських закладів дошкільної освіти, члени громадських організацій «Центр «РОДІС» і «Товариство дітей-інвалідів «Ніжність».

Долучилися до акції й учень дитячої музичної школи Денис Бойко, місцевий кобзар Нірей (Юрій Кузьмов), представники міських громадських інтернет-ЗМІ «Мої Горішні Плавні» та «Горішні Плавні Online», місцевий блогер Володимир («Нео-Плавні») й інші.

Також, аби взяти участь у всеукраїнській акції «Нова радість стала», з Келеберди приїхав настоятель Петро-Павлівської релігійної громади міста Горішні Плавні отець Миколай (Гандзюк).

Спасибі всім, хто знайшов час і можливість долучитися до співу колядки одночасно з усією Україною та українською діаспорою.

Дякуємо за допомогу в підготовці та організації міжнародної акції одночасного виконання колядки «Нова радість стала» у Горішніх Плавнях Софії Макаренко, Костянтину Григоренку, Олександру Скорику, Вячеславу Опарі, Оксані Соломоненко, Юлії Літвін, Тетяні Костиковій, Наталії Онуфрей, Андрію Куценку, Олегу Святову, Юрію Муковському, сім’ї Бондарів.


Координатор акції в м. Горішні Плавні ГО 
«Центр «РОДІС». Про звітну інформацію від організаторів «Вертеп-Фест 2022» за підсумками акції буде повідомлено додатково.


0 коммент.:

Дописати коментар