вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Відбулося 3-тє заняття БКУМ у Горішніх Плавнях

3 жовтня відбулося 3-тє заняття Безкоштовних курсів української мови в Горішніх Плавнях. Продовжили вивчення теми «Власні назви». Зокрема, відмінювали чоловічі та жіночі прізвища, дізналися про правило узгодження слів у словосполученнях.

З теми «Кухня» вправлялися у синхронному перекладі тематичних слів – допомагали одне одному, шукали необхідні слова і зрештою впоралися.

З нагоди недавнього Міжнародного дня музики влаштували музичну вікторину про українських авторів та виконавців. Серед улюблених виявилися Кузьма Скрябін, гурти «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» та «Океан Ельзи». Згадали й «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хору ім. Г. Верьовки. Лунали схвальні відгуки і про виступи учнів і педагогів дитячої музичної школи міста Горішні Плавні.

Домовилися, що наступне заняття відбудеться наступної суботи 10 жовтня. Дякуємо за фото Миколі Алієву та Маргариті Кулинич. Фотоальбом за цим посиланням.

Домашнє завдання:

1. Дібрати 10 іменників – власних географічних назв, що складаються з 2-х і більше слів (наприклад, «Горішні Плавні»), а також утворити від них прикметники (наприклад, «горішньоплавнівський»).

2. Скласти 5 речень, використовуючи якомога більше слів з теми «Кухня».

3. Готувати анотації прочитаних книг.

0 коммент.:

Дописати коментар