вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Відбулося 2-ге заняття БКУМ у Горішніх Плавнях

26 вересня відбулося 2-ге заняття Безкоштовних курсів української мови в Горішніх Плавнях. Обмінялися цікавими новинами – місцевими, а також про українську мову і літературу, зі світу техніки і науки тощо. Читали вірші Оксани Забужко, поділилися враженнями від її творчості (складна, яскрава, високовольтна, близька...)

З’ясували, чому вираз «я вибачаюся» є неправильним. Після цього шукали правильні аналоги слова – і таки знайшли! Багато слів (аж понад 20!) утворили з букв, що містяться в слові «електрика».
Почали вивчення теми «Власні назви». Здійснили невеликий історичний екскурс, обговорили імена і похідні від них форми. Потім відмінювали імена і дізналися про кличний відмінок.
Дякуємо за фото Аллі Фроловій. Фотоальбом за цим посиланням.
Домовилися, що наступне заняття відбудеться 3 жовтня (в суботу). Домашнє завдання:
1. Провідміняти власне прізвище, ім’я та по батькові.
2. З’ясувати, які зміни у новому правописі торкнулися власних назв.
3. З нагоди Міжнародного дня музики (його відзначають 1 жовтня) підготувати інформацію про українську музику (улюблений гурт, виконавець, музичний твір тощо).
4. До музичної вікторини підготувати фрагмент будь-якого музичного твору (можна використати ґаджет або виконати особисто).
5. Замість новини підготувати невеличку розповідь на тему «Як музика вплинула на моє життя» або цікаві факти про українську музику.
6. Вдома практикувати читання книг, написаних українською мовою (вголос чи подумки).
7. Готувати анотації прочитаних книг.
Місце проведення заняття – приміщення «Автошкола на Подолі» (ПКіТ).


0 коммент.:

Дописати коментар