вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Відбулося 4-те заняття БКУМ у Горішніх Плавнях

10 жовтня відбулося 4-те заняття Безкоштовних курсів української мови в Горішніх Плавнях. Навздогін Міжнародному дню музики іще ділилися музичними новинами. Зокрема, згадали багатьох українських виконавців – як всесвітньо відомих, так і молодих початківців.

Також ознайомилися з 5-ма правилами вивчення мови – з досвіду іноземців, які опанували українську.

Повторили правила відмінювання прізвищ. А індивідуальна письмова робота допомогла закріпити правила утворювання чоловічих і жіночих імен, по батькові та написання окремих прізвищ.

Розглянули тему «Географічні назви». Утворювали від таких назв прикметники і водночас знайомилися з правилами їхнього написання. Пригадали прислів’я та пісні, в яких використані іменники-географічні назви. З’ясували зміни у новому правописі, що стосуються цієї теми. А ще запам’ятали, що іменник «Дніпро» (на позначення назви і річки, і міста) має тільки чоловічий рід.

Визначили відмінність використання прийменників «в» і «на», зокрема у словосполученні «в Україні». Також поповнили лексичний запас із кулінарної тематики.

Домовилися, що наступне заняття відбудеться у суботу 17 жовтня. Дякуємо за фото Маргариті Кулинич. Фотоальбом за цим посиланням.
 
Домашнє завдання на наступне заняття, що відбудеться 17 жовтня о 14.00:
1. Знайти в інтернеті кулінарні сайти українською та порекомендувати їх на сторінці БКУМ.
2. Придумати дражнилки до певних імен.
3. Дібрати прислів’я з теми «Кухня. Кулінарія».
4. Готувати анотації прочитаних книг.
Місце проведення заняття – приміщення «Автошкола на Подолі» (ПКіТ).

0 коммент.:

Дописати коментар