вівторок, 17 березня 2020 р.

Про 16-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях



7 березня відбулося 16-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях. Воно було присвячено дню народження Тараса Шевченка.
Після традиційного обміну новинами дізналися один від одного багато цікавої та маловідомої інформації про життя і творчість Великого Кобзаря – зокрема, про спогади його сучасників. Потім читали фрагменти з улюблених творів Шевченка, а також коментували їх. Відшукували у творах різноманітні художні засоби: синоніми, пестливі та згрубілі слова, неологізми, діалектизми тощо.
Після цього звернулися до нової теми «Числівники». Серед іншого з’ясували, що таке порядкові і кількісні числівники, а також дізналися про правила позначення часу в українській мові.
Дякуємо Андрієві Куценку за світлини і спасибі за підтримку центральній міській бібліотеці м. Горішні Плавні.
У зв'язку з оголошеним карантином наступне 17-те заняття "БКУМ у Горішніх Плавнях", яке мало відбутися 21 березня, СКАСОВУЄТЬСЯ. Дату його проведення буде повідомлено додатково.
Домашнє завдання на наступне 17-те заняття:
1. Дібрати зразки українського фольклору з використанням числівників.
2. Закріпити практично правила позначення часу.
3. Подати власні ідеї щодо цікавого відзначення Міжнародного дня сім’ї, який відзначатимемо 15 травня.
4. Опрацювати лекцію викладача-мовознавця Юрія Шевчука https://www.youtube.com/watch?v=j3o82fk8v_Q&t=13s та підготуватися до дискусії.

0 коммент.:

Дописати коментар