неділю, 30 липня 2017 р.

У Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми в місті Горішні Плавні провели просвітницьку акцію


30 липня, у Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, в місті Горішні Плавні відбулася просвітницька акція «Торгівля людьми ближче, ніж може здаватися». У людному місті на проспекті Героїв Дніпра волонтери розповідали містянам про проблему торгівлі людьми та роздавали їм друковані поради як вберегтися від сучасних работоргівців.

Більшість містян чула про цю проблему, проявила інтерес до рекомендацій з протидії  торгівлі людьми. Однак були й такі, хоч і небагато, які відмахувалися від порад і рекомендацій, мотивуючи: «мені це не загрожує», «мені це не цікаво», «мене це не стосується». Між іншим, слід зазначити, що від торгівлі людьми може постраждати будь-хто, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

Варто згадати, що в 2016 році у Полтавській області правоохоронцями було зафіксовано 11 випадків торгівлі людьми http://poltava.today/uk/news/show/17598 У 2017 році на Полтавщині знову вже зафіксували 2 випадки торгівлі людьми  http://www.ltava.poltava.ua/news/12346/ 

Зокрема в одному з цьогорічних випадків мешканці Чутівського району вербували людей, які проживали на території всієї Полтавської області, задля продажу в трудову експлуатацію у Російській Федерації. Про це повідомив Валентин Кириченко, начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, ГУ НП України в Полтавській області. 

Загалом за перше півріччя 2017 року в Україні поліція виявила майже 150 злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми  http://www.unn.com.ua/uk/news/1679273-politsiia-za-pivroku-vyiavyla-maizhe-150-zlochyniv-poviazanykh-z-torhivleiu-liudmy 

Сьогоднішню акцію «Торгівля людьми ближче, ніж може здаватися» провели волонтери громадської організації «Центр «РОДІС» (м. Горішні Плавні) за підтримки громадської організації «Ла Страда – Україна» (м. Київ).

Дякуємо за активну участь у просвітницькій акції з протидії торгівлі людьми у місті Горішні Плавні Богдані Великій, Анастасії Макаренко, Юлії та Михайлу Шевченкам, Ігорю Деняку, Вячеславу Опарі.






Фотозвіт про акцію тут:

0 коммент.:

Дописати коментар