неділю, 31 липня 2016 р.

У навчальних закладах проводитимуть виховну роботу з протидії торгівлі дітьми

У школах і професійно-технічних навчальних закладах України буде впроваджено програму виховної роботи з питань протидії торгівлі дітьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Про це 29 липня повідомили у МОН України.

Програма розрахована на учнів 7-11 класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів. Для її впровадження розроблені відповідні посібники.

Фінансова обізнаність та налаштованість на побудову успішної кар’єри і самореалізація є запобіжниками торгівлі людьми, саме тому до програми виховної роботи увійшли окремі курси «Професія. Карєра. Успіх», «Творимо майбутнє відповідально й ощадливо».

Окрім того, програма містить ігрові матеріали, що допоможуть вчителю змоделювати різні життєві ситуації та надати інформацію в цікавий для учнів спосіб. Спецкурс із запровадження програми також буде викладатися у закладах післядипломної педагогічної освіти для вчителів. 

Ці заходи  дозволять підвищити рівень поінформованості серед школярів та батьків щодо проблеми торгівлі людьми. «Потрібно будувати превентивну роботу так, щоб школярі та молодь усвідомлювали ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та могли убезпечити себе під час подорожей або пошуку роботи», - зазначила головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН Ніна Березіна.

Виховна робота з питань протидії торгівлі дітьми сприятиме розвитку навичок відповідальної та безпечної поведінки дітей, умінню приймати рішення у різноманітних, в т. ч. складних життєвих ситуаціях.

За даними GfK Ukraine, 40% дітей і молоді віком 13-17 років, що належать до соціально незахищених категорій, готові погодитись хоча б на одну пропозицію, що може призвести до втягування в торгівлю людьми. (Опитування http://mon.gov.ua/content/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/2016/07/29/report-on-the-survey-results-on-ht-awareness-among-vulnerable-children-and-youth-ukr.pdf).

Довідково: 

Програма виховної роботи з питань протидії дітьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» розроблена відповідно до пункту 3.5 Плану заходів Міністерства освіти і науки України , затвердженого наказом від 08.04.16 № 405. на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 р. № 111 «Про затвердження Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року».

Джерело Офіційний сайт МОН України

0 коммент.:

Дописати коментар