середу, 17 лютого 2016 р.

Про організацію відпочинку демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в районах проведення АТО та членів їх сімей

Порядок організації відпочинку (з наданням оздоровчих послуг) демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в районах проведення антитерористичної операції та членів їх сімей (дружина (чоловік), неповнолітні діти) 

(затверджено рішенням шостої сесії Комсомольської міської ради Полтавської області сьомого  скликання від 16 лютого 2016 р.)

1. Цей Порядок визначає механізм організації відпочинку (з наданням оздоровчих послуг) демобілізованих військовослужбовців за рахунок обласного  та місцевого бюджетів, які проходили службу в районах проведення антитерористичної операції та членів їх сімей (дружина (чоловік), неповнолітні діти).

2. Порядок розроблений на виконання міської Комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та ветеранів війни на період до 2020 року, в частині забезпечення соціальних гарантій на оздоровлення та соціально-психологічну адаптацію.

3. Даний вид соціальної допомоги забезпечується одноразово та здійснюється з  метою сприяння у соціальній та психологічній підтримці військовослужбовців, які проходили службу в районах проведення антитерористичної операції, на етапі їх адаптації до мирного життя. 

4. Облік демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в районах проведення антитерористичної операції, з’ясування їх потреб та забезпечення відпочинку (з наданням оздоровчих послуг), здійснюється Комсомольським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

5. Комсомольський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі ЦСССДМ):

5.1.  проводить закупівлю путівок на відпочинок (з наданням оздоровчих послуг) відповідно до Закону України ”Про здійснення державних закупівель” шляхом укладення угод із санаторно-курортними закладами Полтавської області.
Строк перебування демобілізованих військовослужбовців та їх сімей у санаторно-курортному закладі на відпочинку становить не більше 12 календарних днів.

5.2.   проводить обстеження сімей військовослужбовців з метою виявлення сімей, які потребують відпочинку (з наданням оздоровчих послуг).

5.3. передає список військовослужбовців та членів їх сімей  до закладів охорони здоров’я з метою оформлення довідки для одержання путівки на відпочинок (з наданням оздоровчих послуг) форми № 070/о.

5.4. забезпечує прийом заяв військовослужбовців та членів їх сімей із зазначенням періоду та профілю санаторно-курортного закладу.
До заяви додаються наступні документи:
- копія паспорту (1, 2, 11 сторінки) військовослужбовця, дружини (чоловіка);
- копія документа військовослужбовця, дружини (чоловіка), що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, виданого органом доходів і зборів (для фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомила про це відповідний орган доходів і зборів та має відмітку в паспорті громадянина України, - копію сторінки паспорта з такою відміткою);
- копія посвідчення учасника бойових дій або довідка про участь в АТО (надається військкоматами);
- довідка для одержання путівки на відпочинок (з наданням оздоровчих послуг) за формою № 070/о;
- копія свідоцтва про одруження;
-    копія свідоцтва про народження;
- згода на обробку та використання персональних даних військовослужбовця, дружини (чоловіка).
Зазначені документи не потребують нотаріального засвідчення. Копії документів засвідчуються керівником ЦСССДМ. Оригінали документів мають зберігатися ЦСССДМ не менше, ніж 3 роки.

5.5. готує пакет документів по кожній сім’ї  окремо  для комісійного розгляду та прийняття рішення щодо відпочинку (з наданням оздоровчих послуг) Комісії з  розгляду заяв та прийняття  рішень щодо відпочинку (з наданням оздоровчих послуг) демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в районах проведення антитерористичної операції та членів їх сімей (дружина (чоловік), неповнолітні діти).

5.6. проводить безоплатне забезпечення путівками на відпочинок (з наданням оздоровчих послуг) кожного члена сім’ї військовослужбовця окремо.

6. Факт надання санаторно-курортними закладами послуг відпочинку (з наданням оздоровчих послуг) демобілізованим військовослужбовцям, які проходили службу в районах проведення антитерористичної операції та членів їх сімей (дружина (чоловік), неповнолітні діти) підтверджується зворотнім талоном путівки та актом про надання послуг.

0 коммент.:

Дописати коментар