пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Школярів запрошують до участі у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «День зустрічі птахів – 2016»

Київський еколого-культурний центр і Всеукраїнська екологічна організація «Жива планета» проводять Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «День зустрічі птахів – 2016».

Конкурс проводиться з метою організації допомоги птахам в обладнанні місць гніздування шляхом розвішування штучних гніздівель. 

Такі будиночки (гніздівлі) необхідно змайструвати і розвісити для білих лелек, синиць, шпаків, горихвісток, мухоловок, сов, сичів, горобців та інших птахів, а також для кажанів. Це необхідно робити, адже через вирубання в лісах і парках дуплястих дерев багатьом птахам і кажанам ніде гніздитися, тому їх чисельність різко скорочується. Це також стосується білих лелек, яким через відсутність у селах солом’яних стріх ніде вити гнізда.

Мета конкурсу – привернути увагу школярів до охорони птахів, прищепити навички майстрування і розвішування штучних гніздівель для птахів, відродження дитячого свята «День зустрічі птахів».

У конкурсі можуть брати участь діти середнього і старшого шкільного віку (від 10 до 17 років). Діти беруть участь у конкурсі індивідуально.

Конкурс проводиться з 1 лютого по 30 квітня.

Матеріали на конкурс оргкомітет приймає від його учасників до 30 квітня включно (за поштовим штемпелем) за адресою: 04136, м. Київ, вул. Гречка, б. 12-В, кв. 11, з позначкою на конверті: «На конкурс «День зустрічі птахів – 2016».

Матеріали на конкурс приймаються за двома номінаціями:

Творча номінація. Учасник конкурсу повинен опублікувати статтю у місцевій пресі, в якій розповідається про проведення «Дня зустрічі птахів – 2016» у вашому місті, селі. Надруковану статтю треба надіслати на адресу журі конкурсу. Статті, які написали батьки, вчителі та керівники гуртків, на конкурс не приймаються.

Практична номінація. Учасник конкурсу повинен особисто виготовити і розвісити у сквері, парку лісі щонайменше 2 пташині будиночки (гніздівлі). Шанси отримати перемогу у конкурсі підвищуються, якщо будуть виготовлені і розвішані не звичайні шпаківні, а гніздівлі для білого лелеки, синиці, горихвістки, сови, сича, дуплянки для кажанів (схеми для виготовлення таких гніздівель можна знайти на сайті Київського еколого-культурного центру http://ecoethics.ru/shemyi-domikov-dlya-raznyih-vidov-ptits/ та в інтернеті.

Необхідно надіслати фотографії, на яких зображене виготовлення і розвішування учасником конкурсу пташиних будиночків (гніздівель).

УВАГА: розвішування гніздівель (пташиних будиночків) має відбуватися у найоптимальніший біологічно для птахів період – з 15 по 30 березня.
Наголошуємо, що розвішування годівниць не стосується теми цього конкурсу.

Джерело: Київський еколого-культурний центр

0 коммент.:

Дописати коментар