понеділок, 25 січня 2016 р.

Поради, які можуть бути корисними перед поїздкою за кордон

Багато людей знають про проблему торгівлі людьми, та мало хто може припустити, що це станеться саме з ним. Щоб цього не трапилося з Вами, скористайтеся наступними порадами перед поїздкою за кордон.

• Нікому нікому не довіряйте свій паспорт. Документи, що засвідчують Вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у Вас.

• Якщо Ви збираєтесь працювати чи навчатись за кордоном, Вам необхідно підписати контракт. Контракт має бути написаний зрозумілою Вам мовою, а також містити інформацію про умови (оплата, вихідні дні, робота у святкові дні, медичне страхування), місце та час Вашої майбутньої праці чи навчання.

• Залиште вдома детальну інформацію про своє майбутнє перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, а також копію свого паспорта та контракту. Також рекомендується залишити вдома своє фото та адреси Ваших іноземних друзів. 

• Дізнайтесь номери телефонів українських посольств та консульських представництв за кордоном та візьміть їх з собою. Якщо Ви опинились у скрутній ситуації або Вам хтось загрожує, звертайтесь до представників своєї країни, які допоможуть. Якщо у країні перебування немає посольства України – телефонуйте у посольство України в сусідній державі.

• У зарубіжних країнах активно працюють неурядові організації та служби, що надають допомогу особам, які опинились у скрутному становищі. Звертайтесь до них у разі необхідності.

• Термін перебування на території іноземної держави вказаний у Вашій візі. Порушення візового режиму унеможливить Ваш наступний виїзд за кордон. Дотримуйтесь правил візового режиму!

• Пам'ятайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить Ваше перебування за кордоном. 

Куди, в які організації можна звернутися у разі небезпеки: загрозі власному життю, свободі?

• Перш за все зателефонувати до посольства України або консульського представництва. Якщо у країні перебування немає посольства України – телефонувати у посольство України в сусідній державі.

• Також можна звернутися до неурядових організацій та служб, які надають допомогу жінкам, що потрапили в біду. Їх послуги - це, наприклад, тимчасовий притулок, допомога в поверненні додому, юридична підтримка та соціальний супровід. Міжнародний центр "Ла Страда Україна" має телефонну базу і можемо запропонувати Вам телефони посольств, консульств та неурядових організацій.

Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації, яка наразі також надає правові, інформаційні та психологічні консультації тимчасово переміщеним особам, 0-800-500-335 або 386 (з мобільних).

Джерело: Міжнародний центр "Ла Страда Україна" 

0 коммент.:

Дописати коментар