суботу, 23 січня 2016 р.

Виплати одиноким матерям поновлять із лютого в більшому розмірі

Із 1 січня одиноким матерям тимчасово не надають матеріальну допомогу на дітей. Також її не отримують жінки, яким колишні чоловіки не сплачують аліменти. 

Виплати поновлять із лютого. Заборгованість за попередні місяці віддадуть після перерахунку. Хто звернеться до соціальних служб протягом лютого-березня, допомогу отримає з січня, а далі — з фактичного місяця звернення.

У 2016 році допомога одиноким матерям стане адресною. Тепер держава не надаватиме гарантовану кількість грошей на дитину — 30% прожиткового мінімуму. Матерям пропонують переоформити виплату залежно від сукупного доходу сім'ї. Це означає, що її розмір може зрости в 2 або 3 рази, якщо батьки безробітні. А якщо мати працює вчителем, наприклад, і заробляє 2,6 тисячі гривень, у призначенні допомоги їй можуть відмовити. 

Максимальна виплата для дітей віком до 6 років становитиме 1167 гривень, від 6 до 18 років — 1455 гривень. Раніше була 583,1 та 727,5 гривень.

Одинокі матері, які до 2016 року отримували мінімальні виплати на дітей, мають звернутися до органів соціального захисту для нового розрахунку. Тим, хто вже оформив збільшену допомогу, перерахунок зроблять автоматично. 

Працюючі жінки мають надати довідку про доходи. Безробітні — копію трудової книжки. Хто у відпустці по догляду за дитиною — відповідну довідку.

Джерело: http://gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/_viplati-odinokim-materyam-ponovlyat-iz-lyutogo-v-bilshomu-rozmiri/673103

0 коммент.:

Дописати коментар