вівторок, 3 лютого 2015 р.

У Комсомольську вже півроку діє кіноклуб "Відкрий очі"

У лютому минає півроку від того часу, як у Комсомольську почав функціонувати міський молодіжний кіноклуб «Відкрий очі».

Кіноклуб було створено для школярів, студентів, представників робітничої молоді, які не байдужі до кінематографу. Організатори мали на меті створити умови для спільного перегляду художніх, документальних фільмів та анімації філософсько-психологічного спрямування та кінострічок з глибоким соціальним змістом.

Кіносеанси відбуваються на базі Комсомольської центральної публічної бібліотеки. Кінопоказу передує коротка презентація творчості режисера чи історії створення фільму. Після спільного перегляду глядачі за чашкою чаю діляться враженнями, обговорюють проблеми, порушені в кінострічці, дискутують.

Зазвичай таким дискусіям передують покази художніх та документальних фільмів соціальної тематики. Учасники кіноклубу аналізують зв'язок мистецтва з навколишньою реальністю, а не намагаються втекти від неї, як це зазвичай буває на переглядах сучасного мейнстрімового кіно.


Кіноклуб «Відкрий очі» з’явився у Комсомольську за ініціативи молоді. Організаторами виступили ГО «Центр «РОДІС» та Центральна публічна бібліотека за сприяння програми підтримки місцевих ініціатив проекту «AlternEd. Альтернативна освіта для ініціатив соціальних змін на місцевому рівні».

0 коммент.:

Дописати коментар