пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

Відомі люди Комсомольська - проти булінгу!

25 листопада на базі Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з ініціативи міської влади, методичного кабінету відділу освіти, громадської організації «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС» та за підтримки Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда - Україна» й ICCO/Kerk in Aktie відбувся освітній захід «Стоп агресії: відомі люди Комсомольська - проти булінгу!».

Учасниками міського заходу стали учні 7-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Комсомольська. Під час першої частини заходу учні в двох групах разом з тренерами обговорювали проблему шкільного булінгу і формулювали власні рецепти його запобігання. Результатом активного спілкування став "Кодекс антибулінгу в школі", який буде поширено самими школярами у власних навчальних закладах.

В ході другої частини освітнього заходу учні мали змогу поспілкуватися з відомими людьми Комсомольська – відомим спортсменом Володимиром Шемаровим, відомим завідуючим музеєм ВАТ «Полтавський ГЗК» Миколою Стахівим та відомим фотографом Дмитром Купцовим. 

Авторитетні комсомольчани поділилися з дітьми своїми думками про булінг і засвідчили, що успіх людини – це результат наполегливості і працелюбності, а не самоствердження за рахунок знущання над іншими.



Освітній захід «Стоп агресії: відомі люди Комсомольська - проти булінгу!» відбувся в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Провели захід тренери Національної тренерської мережі МЖПЦ «Ла Страда – Україна» в Полтавській області.


***Поняття «булінг» визначається психологами як цькування, утиск і дискримінація, тобто тривалий процес свідомого жестового сталення  (з фізичними або психологічними проявами) з боку дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини. Найчастіше булінг поширений у шкільному середовищі, але трапляється і у дворі, і в будь-яких інших дитячих колективах. 

0 коммент.:

Дописати коментар