пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

Вийшло друком видання "Правила безпеки та можливості отримання допомоги в період конфлікту в Україні"

Міжнародний центр «Ла Страда – Україна» інформує про вихід друком видання "Правила безпеки та можливості отримання допомоги в період конфлікту в Україні", яке  містяться методичні рекомендації з формування навичок безпечної поведінки в дітей в умовах суспільної кризи та збройного конфлікту в Україні. Окрему увагу приділено можливостям отримання необхідної гуманітарної, психологічної, соціальної та правової допомоги дітям та їхнім сім’ям, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб.

Методичні рекомендації "Правила безпеки та можливості отримання допомоги в період конфлікту в Україні" містять практичні розробки для проведення занять з учителями, дітьми та батьками. Книга має три розділи:

Розділ 1. Методична робота з педагогічними працівниками з питань безпеки та можливостей отримання допомоги в період конфлікту
1.1. Засідання методичного об’єднання класних керівників на тему «Соціально-педагогічна робота з дітьми в період конфлікту. Допомога внутрішньо переміщеним
особам»
1.2. Тренінг «Особливості організації та здійснення профілактичної роботи в закладах освіти в конфліктний та постконфліктний періоди»
1.3. Тренінг «Соціально-педагогічна робота з дітьми в період конфлікту: основні правила безпеки та допомога»

Розділ 2. Проведення занять з учнями
2.1. План-конспект заняття «Правила безпеки та можливості отримання допомоги в Україні» для учнів 6–11 класів

Розділ 3. Проведення тематичних батьківських зборів
3.1. План-конспект батьківських зборів «Соціально-педагогічна робота з дітьми в період конфлікту. Допомога внутрішньо переміщеним особам»
3.2. Загальні рекомендації батькам

У двох додатках міститься контактна інформація установ та організацій, які надають допомогу в період конфлікту, а також перелік відповідних листів Міністерства освіти і науки України. Видання надруковано за сприяння Diakonie Katastrophenhilfe та Міністерства закордонних справ Німеччини.

Видання тематично тісно пов’язане з методичними рекомендаціями «Соціально-педагогічна та психологічна робота з дітьми у конфліктний та постконфліктний період» http://www.rodis.org.ua/2014/06/blog-post_3758.html і адресоване педагогічним працівникам, студентам вищих навчальних закладів педагогічного профілю, фахівцям громадських організацій, широкому колу громадськості.

Коментарі та пропозиції просять надсилати на адресу Центру «Ла Страда-Україна»: info@la-strada.org.ua або телефонувати на Національну дитячу “гарячу лінію” 0 800 50 225 (772 з мобільного Київстар та Лайф).

Завантажити електронну версію методички можна на сайті Центру "Ла Страда-Україна" у розділі "Бібліотека" http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_library_view_298.html

0 коммент.:

Дописати коментар