середу, 2 квітня 2014 р.

Подаруйте бібліотеці новеньку дитячу книгу

2 квітня світ відзначає День дитячої книги. З цієї нагоди привертаємо увагу батьків і всієї міської громади до проблеми з дитячим читанням. 

Сучасні науковці свідчать: діти дедалі менше читають! Це є глобальною проблемою, адже читання є інструментом для вивчення будь-яких навчальних предметів, а також інструментом загального психічного розвитку. 

Читаючи книги, дитина не тільки поповнює свої знання про різні явища і факти, стосунки між людьми, а й збагачує свій запас слів. Відомо: той, хто читає багато книжок, мислить краще, правильно висловлює свою думку, його мовлення грамотне і милозвучне. Крім того, логічне і  чітке, образне мовлення є показником високого розумового розвитку людини.

До того ж читання – стратегічно важливий елемент культури, засіб підвищення духовного й інтелектуального потенціалу нації, творчого розвитку особистості і соціальної активності нашого суспільства. Тому всебічна підтримка дитячого читання має бути предметом турботи не лише учителів і бібліотекарів, а й всієї міської громади. 

Звертаємо увагу, що важлива роль у вирішенні проблеми дитячого читання відводиться саме дитячій бібліотеці, як унікальному інституту дитинства. Основна її унікальність полягає у відповідному спеціальному зібранні дитячої літератури та створенні інформаційно-бібліотечного простору для юних читачів. Дослідженнями доведено, що понад 80% книг, які читають діти, це саме бібліотечні книги.


Однак з в нашій місцевій дитячій бібліотеці сутужно з поповненням книжкових фондів. Тому звертаємось до всіх небайдужих земляків: подаруйте Комсомольській міській дитячій бібліотеці новеньку дитячу книгу. Її там з радість приймуть в читальній залі для 1-4 класів з 10.00 до 18.00, у неділю з 9.00 до 17.00 (субота – вихідний).

0 коммент.:

Дописати коментар