четвер, 27 березня 2014 р.

Про програму «Без ляпасу» для проведення просвітницьких занять з батьками

24-25 березня 2014 р. у Києві відбувся тренінг «Без ляпасу: як з любов‘ю та повагою визначати дитині кордони» за участю експерта польської організації Nobody’s Children Foundation. 
Тренінг пройшов у рамках просвітницької кампанії «Зла традиція» http://www.rodis.org.ua/2014/03/blog-post_19.html Організатором навчання виступив Український фонд «Благополуччя дітей».  

Учасниками тренінгу стали 23 учасники з числа представників Міністерства соціальної політики України, фахівців державних та громадських організацій, які працюють із сім’ями у напрямку попередження насильства над дітьми. В ході зустрічі вони ознайомилися з програмою «Без ляпасу» для проведення просвітницьких занять з батьками.

Програма «Без ляпасу» розроблена психологами Nobody’s Children Foundation (Польща) та покликана допомогти фахівцям надавати підтримку батькам, сформувати в них знання про те, що сприяє правильному та здоровому розвитку дитини, як можна контролювати свої емоції в складних ситуаціях та виховувати своїх дітей без використання насильства.

Тренінгове навчання пройшов представник Комсомольської громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» Володимир Дмитренко (керівник проектів, зав.сектору роботи з молоддю). У Комсомольську він очолить організацію просвітницької роботи з батьками в рамках програми «Без ляпасу» за підтримки Українського фонду «Благополуччя дітей».  




Навчання батьків за програмою «Без ляпасу» передбачає три тематичні блоки:

І. «Ні» ляпасу – чому «ні» ляпасу? Намагаючись відповісти на поставлене таким чином питання, батьки зможуть проаналізувати мотиви, якими керуються, коли застосовують цей виховний метод. При цьому вони зможуть подивитися на це з боку власної дитини.

ІІ. Почуття – батьки дослідять сферу почуттів, під впливом яких вони застосовують ляпаси як виховний метод. Також вони шукатимуть способи розпізнати свої почуття та справлятися з ними у складних ситуаціях.

ІІІ. Замість ляпасу – батьки шукатимуть інші ефективні способи впливу на дитину. Вони вивчатимуть способи співпраці з дитиною, а також навчаться відчувати наслідки власної батьківської поведінки.

Методи роботи:
 - активні форми проведення занять: вправи в парах, в підгрупах, мозковий штурм (досвід через участь);
- домашні роботи;
- використання особистого досвіду під час вправ.


Звертатися у Комсомольську за конт.тел. ГО «Центр «РОДІС»: 098-306-76-90

0 коммент.:

Дописати коментар