суботу, 31 серпня 2013 р.

24 серпня у Комсомольську відбулась обласна акція «З Днем народження, Україно!»

24 серпня 2013 року Полтавщина відзначила 22-гу річницю незалежності України. З цієї нагоди в десяти містах і районах Полтавської області пройшла обласна акція «З Днем народження, Україно!». Відбулась вона і в Комсомольську.

В нашому місті акцію підготувала команда волонтерів місцевої ГО «Центр «РОДІС» за підтримки партнерської ГО «Креативна молодь».

Святковий захід «З Днем народження, Україно!» в Комсомольську відбувся біля центральної публічної бібліотеки. Акція розпочалася з виконання Державного Гімну України і  привітальних  слів депутата міської ради Неллі Карпець, заслуженого працівника соціальної сфери України Катерини  Цехли і завідувача сектором роботи з молоддю громадської організації «Центр «РОДІС» Володимира Дмитренка, який є представником Мережі громадських організацій Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!» і був відповідальним за проведення обласної акції у Комсомольську.

Піднесеного настрою додали виступи оперної співачки (мецо-сопрано) Віти Гажали, солістки вокальної студії гімназії ім. В.О.Нижниченка Євгенії Саболдашної, саксофоністки Вікторії Чобітько, а також музичне оформлення заходу від DMC-project «K&A» (Євген Камінський та Микола Савченко). Урочисту частину свята провела учасниця шкільного театрального колективу «Романтики» НВК ім. Л.І.Бугаєвської Лілія Галаган.



В рамках обласної акції «З Днем народження, Україно!» у Комсомольську відбулася ціла низка конкурсів та акцій.

1) Конкурс вишиванок «Етноподіум «Ми – українці!» (детальніше тут http://www.rodis.org.ua/2013/08/blog-post_28.html) Спонсором цього конкурсу стала ПП Григор’єва (відділ «Все для рукоділля», м-н «Торгівельний центр»):



2) Конкурс тематичних фотографій «В наших вікнах сонце грає. Квітни, український краю!» (детальніше тут http://www.rodis.org.ua/2013/08/blog-post_2868.html) Його спонсором виступив ПП Рудий (фірма «Ваші вікна»):



3) Конкурс на кращу вітальну листівку «З Днем народження, Україно!» (детальніше тут   http://www.rodis.org.ua/2013/08/blog-post_27.html) Спонсорську підтримку конкурсу надав Придніпровський регіональний департамент АТ «Банк «Фінанси та Кредит»:



4) Під час свята відбувся конкурс дитячих малюнків на асфальті «Я люблю Україну!», в якому взяли участь понад двадцять юних комсомольчан. Всі вони також отримали призи і подарунки від спонсору - Придніпровського регіонального департаменту АТ «Банк «Фінанси та Кредит» (дитячі книги, ігри та іграшки, приладдя для малювання):



5) Акція на підтримку української мови «Говоримо українською!» пройшла за підтримки ГО «Креативна молодь» та Валерія Ткаченка, депутата Комсомольської міської ради. В ході акції комсомольчани різного віку українською мовою читали вірші, розповідали українські народні приказки та прислів'я, співали українських пісень. Провела акцію Марина Камінська.



6) Акція «Вітаємо Україну». Її учасники змайстрували  велику вітальну листівку, на якій усі бажаючі залишили свої вітальні слова і святкові побажання. Волонтери акції дарували городянам святкові браслети з синьо-жовтих стрічок, наліпки з написом «Я люблю Україну!» та ін..



Конкурсно-акційну частину святкового заходу провів Євген Камінський, голова ГО «Креативна молодь». На святі «З Днем народження, Україно!» було влаштовано виставку українських рушників. Їх вигаптували місцеві майстрині-вишивальниці Ірина Буря та Віра Заночкіна. Також можна було ознайомитися з виробами майстрині бісероплетіння Світлани Поварової. Дітей під час свята катали на велорикшах безкоштовно представники ПП Рубан (Центр прокату товарів для спорту та відпочинку «Едельвейс»).



Напередодні і в день акції «З Днем народження, Україно!» волонтери ГО «Центр «РОДІС» провели опитування молоді з метою визначення рівня обізнаності щодо  основних історичних подій періоду незалежності України. Інформацію про результати опитування вміщено за посиланням http://www.rodis.org.ua/2013/08/blog-post_1213.html

Організаторами обласної акції «З Днем народження, Україно!» в Комсомольську виступили Комсомольська громадська організація «Центр «РОДІС», Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій (координатор мережі громадських організацій Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!») за фінансової підтримки відділу у справах сім`ї та молоді Полтавської ОДА.

Захід відбувся за підтримки відділу у справах для сім`ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради, центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська, інтернет-провайдера ТРК «ГОК», ГО «Креативна молодь». Спонсорами святкового заходу виступили Придніпровський регіональний департамент АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПП Григор’єва (відділ «Все для рукоділля» м-ну «Торгівельний центр»), ПП Рудий («Ваші вікна»), родина Шумакових.

Партнери обласної акції «З Днем народження, Україно!» у м. Комсомольську: відділ у справах сім’ї та молоді виконкому міської ради, депутати міської ради Валерій Ткаченко і Неллі Карпець, Заслужений працівник соціальної сфери України Катерина Цехла, ПП Рубан (Центр прокату товарів для спорту та відпочинку «Едельвейс»), вокальна студія гімназії ім. В.О.Нижниченка, театральний гурток «Романтики» НВК ім. Л.І.Бугаєвської, ГО «Креативна молодь», Міжнародна ГО «Міжнародна Культурна Асоціація «Академія Мистецтва, Літератури і Просвіти «Політ і клич журавля». Інформаційні партнери ТРК "ГОК", КП "Громадська думка", медіа-группа "Комсомольск на Днепре" ВКонтакте.


Дирекція ГО «Центр «РОДІС» щиро дякує всім співорганізаторам, партнерам, спонсорам святкової акції «З Днем народження, Україно!» в Комсомольську, а також усім його учасникам.

Особлива подяка - команді волонтерів ГО «Центр «РОДІС» з числа учнівської, студентської та робітничої молоді: Єгору Базавлуку, Юлії Андросовій, Дмитру Гамадику, В’ячеславу Опарі, Марині Соляник, Дар’ї Прохорович, Вікторії Пальосі, Ользі Мосіній, Анні Красовській, Наталії Гнидюк, Маргариті Малишевій, Софії Макаренко, Любові Макаренко, Анастасії Бабич, Юлії Діжак, Катерині Станович, Анастасії Походій, Олені Середі, Валерії Дерезі, Вікторії Белінській, Дмитру Бершаку, Сергію Попову, Вікторії Калитці, Сергію Василині, Маргариті Сморкаловій, Ярославу Чобітько, Олександрі Чобітько, а також завідувачу сектором роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.

0 коммент.:

Дописати коментар