середу, 28 серпня 2013 р.

Комсомольчани вдруге провели КОНКУРС ВИШИВАНОК

24 серпня 2013 року біля Комсомольської центральної публічної бібліотеки лунала музика і гуртувалися люди, одягнені в барвисті вишиванки. То були учасники конкурсу вишиванок «Етноподіум «Ми – українці!», який у Комсомольську пройшов уже вдруге. Спонсором його виступила ПП Григор’єва (відділ «Все для рукоділля», м-н «Торгівельний центр»).

В минулому році в такому ж конкурсі вишиванок взяли участь одинадцятеро комсомольчан і гостей міста http://www.rodis.org.ua/2012/08/blog-post_28.html  Цьогоріч на свято «З Днем народження, Україно!» у гаптованих сорочках прийшло близько півсотні городян. Учасниками «Етноподіуму «Ми – українці!» зареєструвалося тридцять троє з них, тобто втричі більше, ніж минулого року.

90 років – такий вік має найстарший учасник конкурсу, а найменшим (близнятам) виповнився лише 1 рік. Під запальні українські мелодії   конкурсанти дефілювали імпровізованим подіумом, демонструючи красу своїх вишиванок. Після цього кожен з них розповів історію появи вишиваної сорочки у власному гардеробі. Гучні оплески, захоплені погляди рідних і друзів, а також всіх інших учасників свята стали найкращою підтримкою для конкурсантів.



Дуже складним виявилося завдання щодо визначення переможців конкурсу вишиванок для конкурсного журі. До його складу увійшли:
- Неллі Карпець, депутат Комсомольської міської ради;
- Тетяна Омельченко, головний спеціаліст відділу у справах сім'ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради;
- Катерина Цехла, заслужений працівник соціальної сфери України;
- Таміла Григор'єва, представник спонсора ПП Григор'єва  (відділ «Все для рукоділля», м-ну «Торгівельний центр»).

Після довгого обговорення, журі визначилося з переможцями конкурсу вишиванок «Етноподіум «Ми – українці!». Ними стали:
1 місце - Ганна Лут (82 роки)
2 місце - Марина Соляник (16 років)
3 місце - Аліна Могильна (2 роки 9 міс.)

Переможці отримали призи від спонсору конкурсу ПП Григор'євої  (відділ «Все для рукоділля», м-н «Торгівельний центр»): сертифікати на суму 200 грн (1 місце), 150 грн. (2 місце), 100 грн. (3 місце). Крім того, всі учасники конкурсу отримали сертифікати про 7%-ву скидку на купівлю товарів для рукоділля.

Конкурс вишиванок у Комсомольську пройшов у рамках обласної акції «З Днем народження, Україно!», організаторами якого виступили Комсомольська ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС», Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій (координатор Мережі громадських організацій Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!») і відділ у справах сім`ї та молоді Полтавської ОДА. Захід відбувся за підтримки виконкому Комсомольської міської ради та центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська. Партнером конкурсу виступила Комсомольська ГО  «Креативна молодь».

0 коммент.:

Дописати коментар