вівторок, 3 вересня 2013 р.

Про заміську прогулянку «В гості до коняшок»

1 вересня 2013 року активісти громадської організації «Центр «РОДІС» здійснили пішу прогулянку «В гості до коняшок». Її метою стала подорож до однієї із заміських стаєнь. 

До активістів приєдналися ще кілька комсомольчан, які мають інтерес до спілкування з такими чудовими тваринами, як коні.

В усі віки коня вважали еталоном краси, свободи й волі в усьому тваринному світі. Були часи, коли кінь був головним людським скарбом людини, її надією і опорою в житті. На конях подорожували, з їх допомогою обробляли землю і перевозили вантажі, іграшковими дерев'яними конячками любили гратися діти, а кінську підкову наші пращури вважали символом щастя. 

Та час невпинно біжить вперед, тож нинішнє життя вже зовсім не таке, як у давні часи. Автомобілі й інша техніка замінили людині працю коней, однак цим факторам ніколи не замінити доброту і тепло, які кінь здатний привнести до серця кожної людини.




Під час недільного походу в гості до коней молодь зустрілася з Марією Стрюк, яка  дуже любить цих розумних, красивих тварин і значну частку свого часу проводить біля них. Від спілкування з кіньми дівчина отримує масу позитивної енергії, якою ділиться з оточуючими.

Марія познайомила хлопців і дівчат з конями. Тварини мають різні імена: Саїд, Карина, Сокіл, Красавчик,  Кукла, Реверс. Всі вони виявились ласунами, тож дуже доречними стали гостинці, які молодь спеціально принесла з собою: печиво, цукор, яблука, морква та інші смаколики. Пригощали коней у стайні, а потім відбулось спілкування з цими благородними тваринами. Для більшості гостювальників це принесло нові емоції, враження і відчуття.

Спілкування з конями здатне збагатити духовний світ людини, зробити його радіснішим і яскравішим. Ці тварини - набагато більше, ніж просто «брати наші менші». Спілкування з ними дає людині можливість відчути себе частиною одного великого світу. Взагалі всі тварини, які живуть поряд, обдаровують нас любов'ю, прихильністю і відданістю. У них є чому повчитися: силі волі, чуйності, щирості, вірності і здатності до беззастережної любові.

ГО «Центр «РОДІС» дякує Володимиру Дмитренку за організацію недільної заміської прогулянки, Миколі Вороні за допомогу в її організації, Марії Стрюк за надану можливість поспілкуватися з конями, а також Олегу Святову за фото- та відеознімання і Роману Свинаренку за відеомонтаж.



Оператор: Олег Святов
Монтаж: Роман Свинаренко
© Группа «Комсомольск на Днепре»


0 коммент.:

Дописати коментар