неділю, 7 липня 2013 р.

Про співпрацю з бібліотеками

3-4 липня 2013 року в Сумах відбувся перший міжрегіональний ярмарок "Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє", в якому взяли участь представники влади, керівники та провідні фахівці бібліотечної галузі, громадських організацій і медіа Сумської, Київської, Полтавської та Чернігівської областей. 

Організатором міжрегіонального ярмарку виступила Українська бібліотечна асоціація в рамках міжнародної програми «Бібліоміст».

В роботі ярмарку "Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє" за запрошенням організаторів взяв участь  представник Комсомольської ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко, який є керівником проектів громадської організації щодо співпраці з бібліотеками. За словами Володимира, міжрегіональний ярмарок проводився з метою популяризації ресурсів і проектів, які впроваджують бібліотеки України у співпраці з державними закладами, службами та громадськими організаціями на благо громади, а також пошуку моделей розвитку бібліотек.

Протягом двох днів кращі бібліотеки з чотирьох областей України презентували унікальні бібліотечні проекти та спільно працювали над баченням майбутнього бібліотек та бібліотечної сфери в цілому. Кожен учасник заходу долучився до формування спільного плану дій довгострокової підтримки досягнень бібліотек на шляху до модернізації.




Паралельно з роботою експозиції проходила конференція у форматі "Пошук майбутнього". Її учасники обговорили виклики на шляху до майбутнього та шукали рішень, що ведуть до бажаного результату, готували презентації, розробляли та представляли рекомендації стосовно сталого розвитку бібліотек. Ярмарок і конференція відбулися за ініціативи та підтримки програми "Бібліоміст", яка є партнерською роботою Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів, Фундації Білла та Мелінди Гейтс, Міністерства культури України.

Після міжрегіонального заходу представник ГО «Центр «РОДІС» повернувся до Комсомольська з багажем інформації про бібліотечні інновації та новими ідеями щодо вдосконалення співпраці громадськості та бібліотек. Планується, що це стане предметом обговорення під час майбутньої партнерської зустрічі з працівниками центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська.

0 коммент.:

Дописати коментар