понеділок, 1 липня 2013 р.

У Комсомольську відзначили міжнародний день настільних ігор

30 червня 2013 року Комсомольськ (Полтавщина) приєднався до відзначення Дня  настільних ігор. Вже вдруге він пройшов у вигляді своєрідного флешмобу міжнародного формату, організатором якого виступала Асоціація Клубів Настільних Ігор (АКНІ). 

Цьогоріч у заході взяли участь 32 міста з Росії, України та Білорусі. Наша країна була представлена містами Донецьк, Львів, Запоріжжя, Керч, Черкаси і Комсомольськ.

У Комсомольську цього дня було влаштовано ігротеку у форматі оpen аir на території Паркового озера. Її провели  представники двох місцевих громадських організацій: «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» і «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність».






Нинішня індустрія настільних ігор пропонує багато цікавого як для дітей, так і для молоді та дорослих. Наразі існує більше десятка тисяч сучасних настільних ігор різної тематики – стратегічні, економічні, детективні, логічні та ін.

Історія настільних ігор налічує близько п'яти тисячоліть. Серед найдавніших ігор - шахи, шашки, нарди. Хоча в процесі історичного розвитку настільні ігри зазнавали різних змін, їхня суть в цілому залишилася незмінною. Тож і в наш час вони мають безліч шанувальників.




Нагадаємо, що в Комсомольську понад рік функціонує Клуб соціальної гри «РОДІС»  за підтримки Комсомольської міської центральної публічної бібліотеки та Інтернет-провайдера «ТРК «ГОК» http://www.rodis.org.ua/2013/03/1.html Основною метою діяльності Клубу є організація цікавого, змістовного й корисного дозвілля молоді у вигляді різноманітних, в т.ч. настільних, ігор соціального спрямування. Вони мають широкі можливості для спілкування, прояву вміння логічно і стратегічно мислити, домовлятися і переконувати, долати перешкоди та ін. 

0 коммент.:

Дописати коментар