четвер, 7 березня 2013 р.

Клубу соціальної гри виповнився 1 рік

2 березня 2013 року на базі Комсомольської міської центральної публічної бібліотеки відбулась чергова зустріч учасників Клубу соціальної гри. Цього разу вона мала святковий формат, адже напередодні, 25 лютого, виповнився рівно 1 рік від дня заснування Клубу.

Дівчата і хлопці зібралися, щоб відзначити разом святкову подію. На зустрічі була присутня директор ГО «Центр «РОДІС» Лілія Дмитренко. Вона вручила Подяки керівнику проекту «Клуб соціальної гри» Володимиру Дмитренку, представнику міської центральної публічної бібліотеки Марині Шляховій та родині Башарових, які зробили свій вагомий внесок у розвиток Клубу.

Керівник Клубу соціальної гри Володимир Дмитренко зробив своєрідний огляд подій, що відбулися за рік в рамках діяльності Клубу, а також повідомив про плани його розвитку на майбутнє. Не обійшлося без сюрпризів. Ними стали два смачних торти: один - від родини Мосіних, а другий від дирекції ГО «Центр «РОДІС». Після офіційної частини зустрічі, що закінчилася дружнім чаюванням, учасники Клубу розпочали гру.




Трохи історії:

Клуб соціальної гри функціонує з ініціативи сектору роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» за підтримки Комсомольської міської центральної публічної бібліотеки та Інтернет-провайдера «ТРК «ГОК». Основною метою діяльності Клубу є організація цікавого, змістовного й корисного дозвілля молоді у вигляді різноманітних, в т.ч. настільних, ігор соціального спрямування. Такі ігри дають широкі можливості для спілкування, прояву вміння логічно і стратегічно мислити, домовлятися і переконувати, долати перешкоди та ін.

В 2011 році завідувач сектору роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко висунув ідею  щодо створення молодіжного Клубу соціальної гри. В ході підготовки до реалізації ініціативи було сформовано початковий банк настільних ігор: «Рожеві окуляри», «Галопом по Європах!», «Володар кілець», «Фото-фішка», «Крок за кроком». Ці ігри стали подарунком  Українського фонду «Благополуччя дітей» (м. Київ). З їх допомогою діти й молодь мають змогу  розширити свої знання і навички відповідальної поведінки щодо власного здоров’я, зокрема, прийняттю виважених рішень, усвідомленню проблем торгівлі людьми, ВІЛ/СНІД та інших наслідків ризикованої поведінки, виробленню власного ставлення до широкого кола питань, пов’язаних зі здоровим способом життя.

1-ша зустріч в Клубі відбулась 25 лютого 2012 року, а 13 травня Клуб соціальної гри ГО «Центр «РОДІС» став членом Асоціації Клубів Настільних Ігри. 7 квітня  ігротека Клубу соціальної гри поповнилася ще вісьмома новими настільними іграми. Їх подарували гості з Кременчука - члени тамтешнього Клубу любителів настільних ігор «Рандом», коли приїздили на дружню спільну гру. 24 червня було організовано перший День настільних ігор у Комсомольську. Тоді в міському парку культури та відпочинку зібралося понад 30 місцевих любителів настільних ігор, щоб приєднатися до  флешмобу міжнародного формату під назвою «День настільних ігор».

Наразі в Клубі соціальної гри ГО «Центр «РОДІС» відбулося вже 18 зустрічей. В теплу пору року вони проходили в форматі «open-air» (у міському парку відпочинку, на березі Паркового озера, на території міського пляжу тощо), однак більшість зустрічей гравців відбулась у приміщенні Комсомольської міської центральної публічної бібліотеки.

0 коммент.:

Дописати коментар