четвер, 7 березня 2013 р.

Увага! Обласний конкурс молодих літераторів

З лютого по квітень 2013 року оголошується обласний конкурс молодих літераторів до 95-річчя від дня народження О. Гончара «Літературна молодіжна хвиля».

Обласний конкурс проводиться управлінням культури Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Олеся Гончара.

Конкурс проводиться з метою: виявлення обдарованої молоді, спонукання її до створення різних жанрів художньої майстерності (вірші, оповідання, есе); виховання у молоді патріотичних поглядів та переконань, любові до Батьківщини; висвітлення почуттів гордості до своєї країни; формування активної та свідомої життєвої позиції.

У конкурсі беруть участь юнаки і дівчата віком від 15 до 21 року, користувачі міських та сільських бібліотек-філіалів, центральних районних (міських) бібліотек.
Конкурс організовують і проводять обласна бібліотека для юнацтва ім. Олеся Гончара, центральні районні та міські бібліотеки.

Конкурс проводиться з другої декади лютого по квітень 2013 року в номінаціях - поезія і проза:
- з другої декади лютого по березень готуються конкурсні роботи користувачами бібліотек районних (міських) центральних бібліотечних систем;
- у квітні  вивчаються подані роботи і підбиваються підсумки;

Конкурсні роботи повинні бути оформлені на папері формату А4 шрифтом №14. На титульній сторінці вказується номінація, тема і відомості про автора: прізвище, ім'я та по батькові повністю, дата народження, навчальний заклад, домашня адреса, контактний телефон, назва бібліотеки, прізвище, ім'я та по батькові керівника бібліотеки.

Для здійснення оцінки представлених на конкурс робіт, підбиття підсумків і прийняття рішення про визначення переможців створюється журі.
Склад журі конкурсу затверджується окремим наказом управління культури Полтавської обласної державної адміністрації.

При оцінці конкурсних робіт враховується відповідність таким критеріям:
- творчий підхід у визначенні поняття патріотизму;
- оригінальність подання тексту конкурсної роботи;
- змістовність поданих на конкурс робіт.
Кожен із критеріїв оцінюється за п'ятибальною системою.

Переможцями конкурсу визначаються учасники конкурсу, роботи яких набрали найбільшу кількість балів.
Переможці конкурсу нагороджуються дипломами управління культури Полтавської обласної державної адміністрації відповідно І, ІІ , ІІІ ступенів з врученням призів.
Всі учасники конкурсу нагороджуються подяками Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара

Із запитаннями щодо участі в конкурсі комсомольчани можуть звернутися до працівників юнацького абонементу Комсомольської центральної публічної бібліотеки (для дорослих):
вул. Миру, 22
тел.  2-17-68, 6-13-11

0 коммент.:

Дописати коментар