пʼятницю, 22 березня 2013 р.

У Комсомольську провели березневу акцію-квест на підтримку української мови

14 березня 2013 року в рамках відзначення Шевченківських днів у Комсомольську відбулась міська акція на підтримку української мови. Пройшла вона у вигляді молодіжної гри-квесту «Нащадки великого Тараса». Її учасниками стали учні ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з поглибленим вивченням економіки і права, а також активісти міської громадської організації «Центр «РОДІС» з числа учнівської, студентської та робітничої молоді м. Комсомольська.

Організаторами виступили Комсомольська міська ГО «Центр «РОДІС» спільно з Комсомольською ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з поглибленим вивченням економіки і права. Акція відбулась за підтримки депутата Комсомольської міської ради Валерія Ткаченка,  відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради, міської центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська, Вінницької обласної громадської організації Суспільної служби України.

Акція на підтримку української мови стартувала на подвір’ї ЗОШ №1. Перед її початком до молоді звернулися депутат Комсомольської міської ради Валерій Ткаченко та заступник директора Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Наталія Манько. Йшлося про непересічне значення української мови, адже вона є не лише засобом спілкування, а й глибинним пластом духовного життя українців, їх iсторичною пам’яттю. Промовці говорили з молоддю і про неоціненне значення літературної спадщини Тараса Григоровича Шевченка, чия безсмертна спадщина є однією з найбільших вершин людського генія.




У молодіжній грі-квесті «Нащадки великого Тараса» взяли участь дві команди Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1:  команда 9-х та команда 10-х класів. Керівник сектору роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко познайомив їх з правилами квесту та оголосив перше  ігрове завдання.

Після того, як команди відгадали місце знаходження першої контрольної точки квесту, вони вирушили заданим маршрутом з інтервалом у 15 хвилин. Маршрут мав п’ять контрольних точок, де на учасників команд  чекали активісти ГО «Центр «РОДІС». Вони фіксували час проходження маршруту, ставили гравцям  ігрові завдання, загадували загадки про наступні контрольні точки, а також здійснювали фотосупровід учасників квесту на протязі всього маршруту.

Усі завдання квесту «Нащадки великого Тараса» стосувалися біографії і літературної творчості Т.Г.Шевченка, а також містили запитання з розділу «Українська мова». Фінішував квест у сквері біля пам’ятника великому Кобзареві. Там відбулося завершення гри і урочисте підведення підсумків. Команди отримали призи і Подяки від ГО «Центр «РОДІС». Отримали призи і активісти оргкомітету квесту. В урочистому завершенні молодіжного квесту «Нащадки великого Тараса» взяла участь Марина Шляхова, представник міської центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська.

ГО «Центр «РОДІС» висловлює подяку за партнерство і підтримку Комсомольській ЗОШ №1, міському відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради, депутату Комсомольської міської ради Валерій Ткаченко, Комсомольській міській центральній бібліотеці, Вінницькій обласній ГО  Суспільної служби України.
.
Особлива подяка - командам 9-х та 10-х класів Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 за активну участь в акції на підтримку української мови, а також учням 8-го класу за допомогу в організації акції.

Висловлюємо вдячність за участь в організації та проведенні акції на підтримку української мови в м. Комсомольську активістам-членам оргкомітету квесту: Олегу Ржавіну, Дмитру Бершаку, Вікторії Белінській, Єгору Базавлуку, Вікторії Пальосі, Дар'ї Прохорович, Альоні Шуть, Софії Макаренко, Анастасії Макаренко, Олені Середі, Валерії Дерезі, Марині Соляник, Катерині Станович, Анастасї Походій, а також зав.сектором роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.

0 коммент.:

Дописати коментар