понеділок, 25 березня 2013 р.

Комсомольчани взяли участь у всесвітній акції «Година Землі 2013»

23 березня світом прокотилася хвиля «Години Землі 2013», ініційована Всесвітнім фондом природи WWF. Вона покликана об`єднати людей для боротьби з глобальним потеплінням. До цієї найбільшої добровільної кліматичної акції приєдналися понад 7 тис. міст у 150 країнах світу, в т.ч. близько 40 міст України.

У Комсомольську «Годину Землі 2013» підтримали міські дошкільні, загальноосвітні і професійні навчальні заклади міста, міський відділ освіти та його методичний кабінет, виконком міської ради, представники міських інститутів громадянського суспільства, які входять до складу громадської ради при міській раді, місцеві ЗМІ, а також окремі підприємства. Відрадно, що серед пересічних комсомольчан також були ті, які на годину вимикали світло у власних домівках.

Активісти Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС» також підтримали всесвітню кліматичну акцію «Година Землі». Нині вже вдруге. Перший раз вони провели її в березні 2012 року   http://www.rodis.org.ua/2012/04/2012_03.html

Цьогоріч 23 березня через несприятливі погодні умови акція «Година Землі 2013» відбулась у приміщенні. ГО «Центр «РОДІС» провела її разом з партнерами – громадською організацією «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність». У заході взяла участь Наталія Стайко, представник виконкому Комсомольської міської ради.


Учасники «Години Землі 2013» рівно о 20.30 вимкнули світло і запалили маленькі свічки. Говорили про те, що вимкнення світла на одну годину, звісно, це лише символ єднання, який сам по собі не може нічого змінити. Отже, ця акція є символічною і демонструє те, що спільні дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі. Тож в силі кожної людини зробити, хай і невеликі, але реальні справи, які допоможуть зберегти природні ресурси і сприятимуть поліпшенню ситуації з глобальним потеплінням на планеті.

Протягом години молодь і старші учасники «Години Землі 2013» мали нагоду для цікавого і щирого  спілкування. При цьому також обговорювали конкретні дії, які кожний з нас може робити щодня задля економії енергоспоживання, збереження водних ресурсів та ін..


23 березня в акції «Година Землі 2013» взяли участь 12 активістів з числа учнівської, студентської та робітничої молоді: Роксолана Риженко, Дмитро Бершак, Вікторія Белінська, Олег Святов, Любов Макаренко, Софія Макаренко,  Валерія Дерега, Ольга Мосіна, Вікторія Пальоха, Дар’я Прохорович, Сергій Попов, Євген Мошнінов.

Дирекція ГО «Центр розвиток дитини і сім’ї «РОДІС» дякує за підтримку  і участь в акції «Година Землі 2013» директору ГО «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність» Олександру Сітькову та представнику виконкому Комсомольської міської ради Наталії Стайко.



Відео Олега Святова.
Фото Дмитра Бершака.

* * *
ДІЗНАЙТЕСЯ, ЯК МОЖЕТЕ ЗМЕНШИТИ НЕГАТИВНИЙ ВПЛИВ НА СТАН ПРИРОДИ:

Вдома http://wwf.panda.org/uk/campaigns/green_life/at_home/

Коли подорожуєте  http://wwf.panda.org/uk/campaigns/green_life/travel/

В офісі http://wwf.panda.org/uk/campaigns/green_life/in_the_office/

Роблячи покупки http://wwf.panda.org/uk/campaigns/green_life/out_shopping/

У саду та на городі http://wwf.panda.org/uk/campaigns/green_life/gardening/

0 коммент.:

Дописати коментар