понеділок, 2 квітня 2012 р.

"Година Землі 2012" у Комсомольську


31 березня планетою пройшла хвиля всесвітньої кампанії «Година Землі 2012». Увечорі о 20.30 в до неї доєдналася Україна. 36 українських міст підтримало цю акцію офіційно. При цьому в багатьох містах, містечках і селищах України до «Години Землі» приєдналася ціла низка навчальних закладів, бізнес-структур, громадських організацій. Серед них і Комсомольська громадська організація «Центр «РОДІС».

Напередодні акції комсомольчани отримали від організаторів «WWF в Україні - Година Землі 2012» акційні плакати і листівки. Протягом тижня відбулося кілька акцій по інформуванню городян про майбутню акцію «Година Землі 2012» http://www.rodis.org.ua/2012/03/2012_29.html


Партнерами ГО «Центр «РОДІС» в цих акціях виступили Інтернет-провайдер ТРК «ГОК», відділ освіти виконкому Комсомольської міської ради, загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №6, дошкільні навчальні заклади «Росинка» і «Золота рибка», Комсомольський міський ЦСССДМ, Комсомольський професійний гірничий ліцей, Комсомольський політехнічний технікум, Комсомольська міська громадська організація «Клуб «Ділова жінка» та ін. http://www.rodis.org.ua/2012/04/2012.html


В ході підготовки до «Години Землі 2012» комсомольчан закликали вимкнути необов'язкове світло 31 березня на одну годину, а також щодня робити невеликі реальні кроки у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.



31 березня на вулиці Миру о 20.30 зібрались 28 хлопців та дівчат з числа учнівської, студентської та робітничої молоді, щоб провести екологічну акцію «Година Землі 2012» у Комсомольську. І хоча через сильний вітер вдалося зробити не все, що було заплановано, та все ж таки молодь використала цю годину для того, щоб поговорити про проблеми зміни клімату на Землі і те, що кожний з них може зробити задля покращення екологічного стану на планеті. Опісля грали у веселі руханки, доводячи, що можна весело і корисно проводити час із друзями без шкоди для природи.

«Година Землі» відзначається добровільною відмовою від споживання електроенергії протягом однієї години. При цьому, вимкнення світла на годину - лише символ єднання, який в практичному сенсі не принесе відчутних результатів. «Година Землі» закликає людей діяти щодня, роблячи невеликі кроки, які разом зможуть вирішити проблеми нашого спільного дому. Це дозволить змінити прості щоденні звички, економно витрачати електроенергію та тепло, дбайливо ставитися до води і зробити вибір на користь вторинної переробки паперу й інших матеріалів.

«Година Землі» - щорічна міжнародна подія, що проводиться в останню суботу березня і закликає всіх вимкнути світло та інші не життєво важливі електроприлади на одну годину, щоб стимулювати інтерес до проблеми зміни клімату. Вперше цей захід було організовано Всесвітнім фондом дикої природи (WWF) в Австралії в 2007 р., вже наступного року акція стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а з 2009 р. Україна, разом зі 126 іншими країнами світу, також долучилася до цієї всесвітньої акції.

Вимкнення світла на одну годину – це дуже гарний початок. Однак, є й багато інших способів зробити свій внесок в успішне проведення «Години Землі 2012» http://wwf.panda.org/uk/campaigns/eh12/what_can_you_do/ Кожний з нас може зробити свої кроки на шляху зменшення власного впливу на клімат Землі. Як це здійснити, можна довідатись тут http://wwf.panda.org/uk/campaigns/green_life/ Головне – бажання, адже навіть маленькі зміни у наших щоденних звичках не залишаться непоміченими природою.

31 березня в екологічній акції «Година Землі 2012» взяли участь майже тридцять активістів ГО "Центр "РОДІС" (м. Комсомольськ) Дмитро Гамадик, Євген Мошнінов, Сергій Попов, Маргарита Малишева, Ігор Кудрич, Тетяна Дідик, Анастасія та Любов Макаренко, Ольга Пензарь, Анастасія Костіна, Альона Шуть, Дар’я Єремєєва, Анастасія Походій, Євген Буркаль, Катерина Лященко, Надія Єршова, Нікіта Пусяк, Наталія Мізіна, Валерія Любімова, Сергій та Олександр Василини, Ірина Дудченко, Павло Косоруков, Олег Ржавін, Микола Савченко, Ірина Савенко, Аліна Кулик, а також завідувач сектором роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко.

1 коммент.:

РОДІС сказав...

Україна згасла на Годину Землі 2012
http://wwf.panda.org/uk/?204126/Ukraine-lights-off-for-EH12

Дописати коментар