четвер, 7 березня 2013 р.

У Комсомольську обрано новий склад громадської ради при міській раді на 2013-2015 рр..

25 лютого 2013 року у виконкомі Комсомольської міської ради зібралися представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчої спілки, міської влади, ЗМІ. Метою їх зібрання стало проведення установчих зборів по створенню громадської ради при Комсомольській міській раді другого складу, яка діятиме протягом 2013-2015 років.

На початку установчих зборів виступив міський голова Сергій Супрун. На адресу попереднього  складу громадської ради, термін повноважень якого закінчився, очільник Комсомольська висловив подяку за ефективну взаємодію та співпрацю під час формування та  реалізації державної політики в місті. Новому складу громадської ради міський голова побажав успіхів у майбутній діяльності і зазначив, що для громадськості двері влади завжди відкриті.

Увійти до нового складу громадської ради при Комсомольській міській раді виявили бажання 26 інститутів  громадянського суспільства (ІГС), в т.ч. ГО «Центр «РОДІС». Голова ініціативної групи з підготовки установчих зборів Володимир Чистяков повідомив, що ініціативна група отримала 26 заяв від ІГС про делегування своїх представників (примітка - попередній склад громадської ради налічував 37 представників ІГС).


Учасники зборів заслухали звіт Руслана Клименка, голови громадської ради, яка діяла протягом 2011-2012 рр.. Він розповів про роботу її керівних та робочих органів з актуальних питань, що стосувалися життя громади. Зокрема, мова йшла про забезпечення доступу до публічної інформації виконавчими органами Комсомольської міської ради, обговорення міського плану дій з виконання Концепції реалізації державної політики у сфері профілактики правопорушень на період до 2015 року, проведення єдиних днів інформування щодо реалізації державної політики, погодження встановлення макету ордену «За вклад в Перемогу» на Обеліску Слави, сприяння розвитку молодіжної політики, охорони здоров’я та стану довкілля в регіоні тощо.

Також Руслан Клименко повідомив, що протягом звітного періоду в Комсомольську пройшла конференція у форматі спільного засідання громадських рад (ГР) при Комсомольській міській раді та Київській міській державній адміністрації. Захід відбувся в рамках ознайомлювально-ділової поїздки членів правління ГР при Київській міській державній адміністрації до Комсомольська, метою якої стало узагальнення кращого досвіду побудови конструктивного діалогу влади з громадськістю. Свідченням того, що подібні форми спільної роботи ГР є досить корисними, стало проведення виїзного засідання ГР при Полтавській ОДА 7 жовтня 2011 р. на базі м. Комсомольська.

На установчих зборах відбулося обрання нового складу громадської ради при Комсомольській міській раді, яка буде працювати наступні 2 роки. Шляхом відкритого голосування було обрано 26 представників від ІГС Комсомольська. Також було обрано робочу групу для організації та проведення першого засідання новообраної громадської ради, яка відбудеться 21 березня 2013 року о 16.00 у малій залі виконкому Комсомольської міськради.

0 коммент.:

Дописати коментар