суботу, 15 грудня 2012 р.

У Комсомольську провели вуличну акцію «Ми - проти торгівлі людьми!»

2 грудня 2012 року в Комсомольську відзначали Міжнародний день боротьби за відміну рабства.  До міських заходів долучилися і активісти громадської організації «Центр «РОДІС» в рамках діяльності  Полтавської регіональної тренерської мережі НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна».

Цього дня активісти ГО «Центр «РОДІС» провели вуличну акцію «Ми - проти торгівлі людьми!», яка стала однією зі  складових міської інформаційної кампанії «16 днів проти насильства». Акція була спрямована на попередження потрапляння наших громадян до рук сучасних работорговців. Адже жертвою торгівлі людьми може стати будь-хто незалежно від статі та віку, тому дуже важливим є інформування громадян про реальне існування цієї проблеми.

Учасники акції розповідали городянам про правила поведінки, що є нескладними, але  допомагають  зберегти здоров’я і саме життя. Також молодь поширювала інформацію про Національну «гарячу лінію» з попередження торгівлі людьми, зателефонувавши на котру, можна отримати фахові поради щодо безпечного працевлаштування за кордоном і в різних регіонах України, а також звернутися за допомогою у разі потрапляння в ситуацію рабства.

Телефон Національної «гарячої лінії» з попередження торгівлі людьми: 0 800 500 225 безкоштовно зі стаціонарних телефонів України, 386 - безкоштовно для абонентів МТС, life:) і Київстар.

Акція «Ми - проти торгівлі людьми!» пройшла за підтримки органів місцевої влади, НТМ Міжнародного центру «Ла Страда – Україна», а також інтернет-провайдера ТРК «ГОК» і центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська.

Адміністрація ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в акції Валерії Дерезі, Анастасії Походій, Олені Середі, Марині Соляник, Наталії Мізіній, Дмитру Бершаку, Єгору Базавлуку, а також координатору акції Олегу Ржавіну та керівнику акції Аліні Кулик.

0 коммент.:

Дописати коментар