неділю, 16 грудня 2012 р.

Міжнародний день волонтера активісти ГО "Центр "РОДІС" відзначили волонтерською вечіркою

5 грудня в Україні, як і в усьому світі, відзначали Міжнародний день волонтера. Волонтерство – це реальна можливість проявити на справі свою громадянську позицію. Волонтери не очікують винагороди за свої добрі справи і свідомо присвячують власний час, енергію, талант на користь суспільству.

В Комсомольську багато волонтерів, вони  добровільно і безкорисливо допомагають різним організаціям і установам реалізувати соціальні проекти і проводити різноманітні соціальні акції. Є волонтери і у громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС». Це активісти з числа учнівської, студентської та робітничої молоді, а також з числа людей старшого покоління. Власне, й самі члени ГО «Центр «РОДІС» також є волонтерами, бо здійснюють свою діяльність на волонтерських засадах.

Активісти ГО "Центр "РОДІС" займаються просвітницькою волонтерською діяльністю. Зокрема з 25 листопада по 10 грудня, за підтримки органів місцевої влади, активісти разом з партнерами проводять на Полтавщині інформаційну кампанію «16 днів проти насильства». Вона проходить в рамках діяльності Національної тренерської мережі Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда–Україна» в Полтавській області http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0xzxD2xRBUg

З нагоди Міжнародного дня волонтера 5 грудня 2012 року активісти ГО «Центр «РОДІС» зустрілися на молодіжній волонтерській вечірці, щоб поспілкуватися в неформальній обстановці. Місцем проведення вечірки став офіс партнерської громадської організації «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність».



Під час зустрічі хлопці і дівчата обмінювалися власними новинами, розповідали, чому стали займатися волонтерством, як спочатку на це відреагували рідні й друзі, як зараз вони до цього ставляться. Із вдячними словами до юних активістів звернулися директор ГО «Центр «РОДІС» Лілія Дмитренко та завідуючий сектором роботи з молоддю Володимир Дмитренко. Разом з активістами вони згадали спільні заходи з часу минулорічної волонтерської вечірки та подякували хлопцям та дівчатам за небайдужість і активність.

Ведучою волонтерської вечірки стала Аліна Кулик. Вона організувала складання портретів сучасного супер-волонтера і супер-волонтерки. Також  молодь обирала з-поміж себе дівчину і хлопця, яких назвала потім «Волонтерка року-2012» і «Волонтер року-2012». Голосування було таємним, до списку активістів, які заслуговують на ці звання, попали Олег Ржавін, Ольга Мосіна, Аліна Кулик, Володимир Дмитренко, сестри Макаренко, Єгор Базавлук, Марина Соляник, Альона Шуть, Сергій Василина, Ірина Городніченко, Євген Мошнінов, Сергій Попов.

За результатми підрахунку голосів звання «Волонтерка року-2012» отримала Ольга Мосіна, а Володимир Дмитренко отримав звання «Волонтер року-2012». Хлопці і дівчата вітали своїх друзів, а ще - передавали привіти тим, хто не зміг прийти на вечірку, чаювали і грали у веселі молодіжні ігри, ініціаторками яких стали Софія і Анастасія Макаренко.

У волонтерській вечірці взяли участь двадцять активістів ГО "Центр "РОДІС" з числа учнівської, студентської та робітничої молоді: Аліна Кулик, Олег Ржавін,  Ольга Мосіна, Єгор Базавлук, Марина Соляник, Олексій Лисенко, Вікторія Белінська, Дмитро Бершак, Анастасія Походій, Альона Шуть, Софія Макаренко, Анастасія Макаренко, Любов Макаренко, Сергій Василина, Олександр Василина, Дар’я Голомьодова, Сергій Попов, Вікторія Пальоха, Микита Пусяк, а також завідувач сектором роботи з молоддю Володимир Дмитренко.

Дирекція  ГО «Центр «РОДІС» висловлює щиру подяку ГО «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність» та особисто її голові Олександру Сітькову за партнерську підтримку.

0 коммент.:

Дописати коментар